MacWorld doet verslag van de WWDC

Door: wouter-hoeffnagel | 09 juni 2013 14:17

Nieuws

Apple organiseert komende week de WWDC, een conferentie gericht op ontwikkelaars. Kaartjes voor het evenement waren razendsnel uitverkocht, waardoor je helaas niet bij de WWDC aanwezig kunt zijn. MacWorld doet morgenavond echter verslag van de WWDC. Houd ons dus goed in de gaten om volledig op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de WWDC.

Wat kan je eigenlijk verwachten van de WWDC? Naar verwachting kondigt het bedrijf maandag allerlei nieuwe producten, diensten of andere nieuwe dingen aan. Zo werkt Apple volgens geruchten aan een streaming radiodienst die mogelijk onder de naam iRadio op de markt wordt gebracht. De dienst presenteert gebruikers nieuwe muziek op basis van hun eigen muziekvoorkeuren. De dienst wordt waarschijnlijk in iTunes geïntegreerd. Sommige geruchten stellen dan ook dat gebruikers een muzieknummer dat zij via iRadio beluisteren direct kunnen aanschaffen in de iTunes Store. Wil je meer lezen over de iRadio? Lees dan in dit artikel het laatste nieuws en de laatste geruchten over de streaming radiodienst.

iOS 7

Daarnaast presenteert Apple waarschijnlijk zijn nieuwe mobiele besturingssysteem. iOS 7 krijgt volgens geruchten een geheel nieuw design dat door Apple's beroemde ontwerper Jonathan Ive is ontworpen. Ive zou hierbij de nadruk op de kleuren zwart en wit leggen, zodat het besturingssysteem een tijdlozer ontwerper krijgt. De ontwerper stelt namelijk dat het huidige design van iOS de tand des tijds niet zal kunnen doorstaan en dus verouderd zal raken. Het nieuwe ontwerp zou zowel moderner als strakker worden en dankzij de kleuren zwart en wit niet snel moeten verouderen.

Nieuwe OS X-versie

Apple introduceert Apple naar verwachting ook een nieuwe versie van OS X, het besturingssysteem van de Mac. De nieuwe versie zou de codenaam 'Next' dragen. Het is nog onduidelijk wat voor officiële naam kiest, al ligt het voor de hand dat dit een dierennaam is. Ook voor eerdere OS X-versies gebruikt Apple dierennamen. Veel details over de nieuwe variant van OS X is niet bekend. Wel ligt het voor de hand dat Apple OS X en iOS opnieuw dichter naar elkaar toebrengt. Apple is in OS X Mountain Lion immers begonnen aan het dichter naar elkaar toe brengen van zijn Mac-besturingssysteem OS X en zijn mobiele besturingssysteem iOS. OS X Mountain Lion bevat verschillende features die we kennen uit iOS, zoals iMessage, Berichtencentrum, Game Center en Notities. Het is dus goed mogelijk dat Apple deze lijn in de nieuwe OS X-versie voortzet en het besturingssysteem opnieuw dichter naar iOS toebrengt.

0 Reactie(s) op: MacWorld doet verslag van de WWDC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.