Madame Tussauds vereeuwigt Steve Jobs in wassen beeld

Door: wouter-hoeffnagel | 30 september 2012 14:03

Nieuws

Apple-oprichter Steve Jobs is op 5 oktober precies een jaar geleden overleden. Madame Tussauds grijpt deze gelegenheid aan om de voormalig CEO van Apple te vereeuwigen in een wassen beeld. Het beeld is te zien in het museum van Madame Tussauds in Hong Kong.

De tentoonstelling waar het wassen beeld van Jobs wordt getoond is afgelopen week geopend. De eerste beelden bewijzen dat het beeld goed is gelukt en een levensecht beeld geven van Apple-oprichter. Het beeld is voorzien van de bekende zwarte coltrui, Levi's 501 en New Balance-schoenen waar Jobs om bekend stond. Ook kleinere details zoals de bril en trouwring van de voormalig Apple-CEO zijn nauwkeurig nagemaakt.

Op reis

MIC Gadget langs ging bij Madaume Tussauds in Hong Kong en maakte videobeelden van het wassen beeld. Het beeld oogt zeer realistisch en weet zelfs de typische blik van Jobs weer te geven. Het beeld heeft 1,5 miljoen Hongkongse dollars, zo'n 150,000 euro, gekost en is gemaakt door een team van kunstenaars.

Het wassen beeld van Jobs blijft tot 26 november 2012 in het Madame Tussauds-museum in Hong Kong staan. Het beeld verhuist hierna naar Bangkok in Thailand en later ook Shanghai, China. Een woordvoerder van Madame Tussauds liet MIC Gadget weten op dit moment geen plannen te hebben het beeld ook in de Westerse wereld tentoon te stellen.

0 Reactie(s) op: Madame Tussauds vereeuwigt Steve Jobs in wassen beeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.