Mailen met iOS 13 en iPadOS

Door: Ronald Smit | 21 oktober 2019 10:30

ipad
How To

De mailapp is door Apple voor iOS 13 en iPadOS flink aangepakt. Het is nu een volwaardige hulpmiddel voor e-mailen. En - eindelijk - kun je nu ook hele mailmappen in één klap legen!

De nieuwe mail-app biedt in zowel iOS 13 als iPadOS dezelfde functionaliteit. Voor het overzicht - lekker groot immers - gebruiken we bij dit artikel afbeeldingen gemaakt op de iPad. Als je de app Mail start, zie je een vertrouwd beeld dat zo op het eerste gezicht niet heel veel afwijkt van de vorige revisies van dit programma. Maar er zijn wel degelijk (goede!) vernieuwingen. Selecteer maar eens een bericht en tik op het kromme pijltje rechtsonder in beeld. Je krijgt nu een paneeltje te zien met diverse opties. Natuurlijk Antwoord, maar ook Antwoord Allen, Stuur door en Prullenmand zijn allemaal netjes bij elkaar gezet. Verder zijn er opties om een bericht als reclame te markeren en naar een bijbehorende map te verhuizen. Of je verplaatst een bericht naar een andere map. Ook het aloude Druk af vind je hier, waarmee je een bericht op een AirPrint-compatibele printer afdrukt (lees deze tip voor als je niet zo'n printer hebt). Kortom: alle mogelijke acties met een geopende mail vind je voortaan onder die kromme pijl!

Hop, legen maar die mailmappen in iOS 13 en iPadOS!

Eindelijk: mailmappen legen

Met name op een mobiel apparaat bewaart lang niet iedereen al zijn of haar mail. Zo neemt een map Verstuurd na jaren gebruik flink wat ruimte in, om over de ontvangen zaken nog maar helemaal niet te spreken. Gebruik jij je iPhone of iPad 'voor erbij' en haal je uiteindelijk alle mail op je pc op, dan is het handig om de mailmappen van je i-apparaat zo af en toe eens helemaal leeg te gooien, dat levert je - zeker als je dat nog nooit gedaan hebt - een zee aan opslagruimte op. Om een map volledig te legen, open je eerst de map. Je bladert naar het bewuste exemplaar via het paneel links. Als voorbeeld tikken wij op de map Verstuurd bij een van onze accounts. Tik bovenaan op Wijzig en dan Selecteer alle. Tik vervolgens onderaan op Prul. en Alle naar prullenmand. Daarmee worden al je berichten naar de prullenbak-mand verplaatst. Als er heel erg veel berichten in een mailmap zitten, wacht dan even geduldig tot de berichten verdwenen zijn. Tik op Vorige en dan op de map Prullenmand bij de mailaccount waarvan je net de berichten uit Verzonden hebt verwijderd. Tik hierin weer op Wijzig en Selecteer alle. Tik tot slot op Verwijder en Verwijder alle, waarna de Prullenmand geleegd wordt. Kan weer even duren als deze map bomvol berichten staat. Hoe dan ook, eindelijk na vele jaren heeft Apple een oude (antieke) bug in de mailapp opgelost waarbij deze toch wel praktische handeling nooit (goed) werkte.

1 Reactie(s) op: Mailen met iOS 13 en iPadOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 oktober 2019 22:44 henkzelf
    Grappig dat Apple mensen enthousiast kunnen zijn over functionaliteiten die al jaren in Android zitten. Volgend jaar kan je misschien wel met je iPad in één keer alle op de achtergrond geopende apps sluiten i.p.v. één voor één 🤣
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.