Makkelijker zoeken in Apple Stores met Fnd

Door: Martin Gijzemijter | 26 mei 2014 10:18

How To

Technisch gezien kun je de Mac App Store en de iTunes Store ook doorzoeken via de website van Apple. Echter, de site van Apple is zo omvangrijk dat je zelden zult vinden wat je zoekt. Dat is waar Fnd te hulp schiet, een zoekfunctie in je browser.

Zoeken met Fnd

Het voordeel van zoeken via je browser, is dat het veel sneller gaat dan via de interface van de Mac App Store en de iTunes Store. En het interessante is dat je de inhoud van beide winkels met één zoekopdracht kunt doorzoeken. Dat is handig, want dan krijg je dus in één overzicht te zien of er van de betreffende titel een app, een liedje, een film is, enzovoort.

Wel is het even de moeite van het vermelden waard dat de zoekmachine standaard zoekt in de Engelstalige Apple Stores. Veel maakt dat niet uit, in de url vervang je US namelijk gewoon door NL, waarna je het resultaat in de Nederlandse Apple Stores krijgt. De enige categorie waarbij dit wel verschil maakt is de categorie films en series, omdat er (vanwege rechten) in de Amerikaanse iTunes Store simpelweg veel meer films en series te koop / huur zijn dan in de Nederlandse.

Apps, muziek, films enzovoort, je ziet het in één overzicht in Fnd.

Interessant aan Fnd zijn ook de hitlijsten (Charts) die in de basis net zo werken als in iTunes en de Mac App Store, maar wederom tien keer zo snel reageren en met resultaten komen, waardoor het zoeken een veel minder frustrerende (een tijdrovende) aangelegenheid wordt. Het wachten is nog wel even op een Nederlandse versie, omdat dat net nog even iets efficiënter is, maar vooralsnog zijn we hier zeer gelukkig meer.

Vooral de hitlijsten navigeren prettig.

0 Reactie(s) op: Makkelijker zoeken in Apple Stores met Fnd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.