Man klaagt Apple aan voor het dubbel in rekening brengen van aankopen

Door: wouter-hoeffnagel | 03 mei 2012 14:16

Nieuws

Robert Herskowitz klaagt Apple aan voor het dubbel in rekening brengen van aankopen in zijn online winkels. Het probleem zou zich niet allen voordoen bij de iTunes Store, maar ook bij de App Store, Mac App Store en iBookstore. De man eist daarom een verkoopverbod voor de online winkels tot het probleem is opgelost.

The Next Web schrijft dat Herskowitz het nummer 'Whatya Want from Me' van Adam Lambert voor 1,29 dollar in de iTunes Store. De man claimt echter twee keer te hebben moeten betalen voordat hij het nummer kon downloaden. Herskowitz besloot contact op te nemen met de klantenservice van Apple en zijn onvrede te uiten. De klantenservice liet hem echter weten aankopen in de iTunes Store niet te kunnen terugstorten in verband met copyright-rechten. De man is zijn geld dus kwijt.

Class action-rechtszaak

Herskowitz stelt dat dit echter niet in de algemene voorwaarden wordt aangegeven. De man is daarom een class action-rechtszaak begonnen tegen Apple waarin hij een verkoopverbod eist tot het probleem is opgelost. De man stelt dat Apple met de werkwijze niet alleen zijn eigen beleid overtreed, maar ook wetten in de staat Californië en federale wetten.

Daarnaast eist de man een schadevergoeding van maar liefst 5 miljoen dollar. In de aanklacht stelt Herskowitz dat Apple met de werkwijze een grote groep gebruikers heeft benadeeld. Hij roept andere getroffen Apple-gebruikers dan ook op zich aan te sluiten bij de rechtszaak.

0 Reactie(s) op: Man klaagt Apple aan voor het dubbel in rekening brengen van aankopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.