Meer controle over je muziek in OS X met MiniPlayer

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 mei 2014 13:00

Apple

Je mag vinden wat je wilt van iTunes, maar de miniplayer is een uiterst efficiënte manier om je muziek te besturen. En hoe fijn alternatieven als Spotify, Rdio enzovoort ook zijn, die minimalistische speler is dan toch een gemis. Gelukkig kun je er in OS X eentje toevoegen, dankzij MiniPlayer.

MiniPlayer downloaden

MiniPlayer is een gratis programma dat eigenaren van een gejailbreakte iPhone bekend in de oren zal klinken. De maker heeft dezelfde app namelijk voor de iPhone ontwikkeld, en het leek hem hoog tijd om hetzelfde te doen voor OS X. Een jailbreak is dan uiteraard niet nodig, maar het is wel goed om te weten dat de app niet in de Mac App Store te vinden is.

De reden daarvoor is dat de maker ontwikkelaars in staat wil stellen om plug-ins te maken voor allerlei mediaspelers, en dat is niet mogelijk met een app in de Mac App Store. Om die reden dien je het programma dus buiten de Mac App Store om installeren. Daar moet je wel wat instellingen voor veranderen. Weet je niet hoe, lees dan dit artikel. Je downloadt de gratis MiniPlayer via http://mpow.it/miniplayerMac.

De MiniPlayer is gebaseerd op een app die al bestaat voor de iPhone.

MiniPlayer gebruiken

Wanneer je MiniPlayer hebt geïnstalleerd en voor het eerst start, zie je direct hoe handig de kleine interface is. Omdat je nog geen muziek aan het luisteren bent, wordt er nog geen informatie getoond. Klik bovenin op Music Services om aan te geven aan welke muziekdienst je de MiniPlayer wilt koppelen. Standaard is dat iTunes, maar je kunt dus ook een dienst als Spotify selecteren indien je deze geïnstalleerd hebt.

Zodra je de dienst van je keuze selecteert, kun je beginnen met afspelen. Je kunt een nummer vooruitspringen of terug, pauzeren, verder spelen, maar ook zoeken in de bibliotheek van Spotify. En dat allemaal zonder de schermvullende interface te hoeven oproepen. Vind je de interface overigens iets te wit? Dan kun je klikken op Theme bovenin en vervolgens op Switch Theme. Je krijgt dan een donkergekleurde interface.

De MiniPlayer biedt een fantastische minimalistische interface.

0 Reactie(s) op: Meer controle over je muziek in OS X met MiniPlayer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.