Meeste lekken in software van Apple en Google

Door: rene-schoemaker | 19 april 2012 10:41

Nieuws

Apple, Oracle en Google voeren de lijst aan van technologiebedrijven die software afleveren met de meeste gaten erin. Apple is koploper met alleen al dit jaar 91 kwetsbaarheden.

Trend Micro heeft een onderzoeksrapport uitgebracht waarin de leveranciers van besturingssystemen en andere software werden gecontroleerd op het aantal kwetsbaarheden in hun producten. Apple voert op eenzame hoogte de ranglijst aan met meer dan 90 gaten, waarbij vooral de gatenkaas van Safari opviel. Ook een jaar geleden had Apple de twijfelachtige eer bovenaan deze lijst te staan.

Nummer twee is Oracle met 78 kwetsbaarheden, net voor Google dat 73 gaten zag. Daarna is er een hele tijd niets. Microsoft staat nummer vier, met 43 lekken, net voor IBM (42). Cisco (36), Mozilla (30), MySQL (28). Adobe (27) en Apache (24) complementeren de top-10.

Record aantal patches voor Safari

Trend Micro meldt in het rapport Security in the age of Mobility dat Apple in maart een record aantal patches heeft uitgebracht voor Safari. Vorig jaar had Apple eveneens een drukke maart-maand met liefst 93 gaten in zijn besturingsprogramma's Leopard en Snow Leopard, waarvan een derde als kritiek werden beschouwd.

Trend Micro meldt tevens dat het 5000 nieuwe kwaadaardige Android apps heeft gevonden in de eerste drie maanden van dit jaar. “Met het toenemende gebruik van smartphones voor internettoegang en het groot aantal gebruikers van Android is de toename van aanvallen op dat platform geen verrassing", schrijft Trend Micro.

Flasback Trojan nog een plaag

Apple ligt de afgelopen week opnieuw onder vuur vanwege de uitbraak van de Flashback Trojan, die naar verluid al bijna een miljoen Mac-gebruikers heeft getroffen. Dat alarmerende cijfer komt van F-Secure, maar Symantec zegt daarentegen dat er nu nog “slechts" 140.000 Mac-machines besmet zijn.

0 Reactie(s) op: Meeste lekken in software van Apple en Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.