Mega lanceert webdienst voor versturen versleutelde berichten

© PXimport

Mega lanceert webdienst voor versturen versleutelde berichten

Geplaatst: 12 juli 2013 - 09:31

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Redactie ID.nl

Vanuit Mega en Megaupload, de bedrijven van Kim Dotcom die vorige week nog een Dropbox-rivaal op de markt op slingerden voor Android, komt er op zeer korte termijn een webdienst voor het versturen van versleutelde berichten en later e-mails.

De nieuwe dienst komt eerst als webversie beschikbaar, binnen vier tot zes weken, meldt Dotcom aan Torrentfreak (via Nu.nl). Apps volgen binnen twee tot drie maanden en een volledig versleutelde e-maildienst zou over ongeveer zes tot negen maanden beschikbaar moeten zijn voor het grote publiek.

Geholpen door de recente schandalen rondom PRISM zal het bedrijf van Kim Dotcom de komende tijd veel meer van zich laten horen met het lanceren van producten die alles te maken hebben met het behouden van privacy en het versleutelen en anonimiseren van bestanden en communicatie. Dotcom stelt dat de toekomstige dienst bestand is tegen het aftappen voor de Amerikaanse overheid.

Uiteraard staan overheden die graag aftappen niet te springen om dit soort diensten, waarvan er wel meerdere zullen verschijnen de komende tijd, niet alleen uit de koker van Mega. Diensten die informatie versleutelen geven, zo schrijft Torrentfreak, illegale bendes en drugsbaronnen ook de ruimte om hun duistere praktijken nog ondoorzichtiger te maken voor juridische instanties en overheden.

Het is de vraag hoeveel mensen uiteindelijk gebruik gaan maken van de versleutelde diensten. Als de dienst van Kim Dotcom voor het versleuteld versturen van berichten het levenslicht ziet, zullen we daar verslag van doen op ComputerTotaal.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten