Meldpunt Veilig Verkeer: Samenwerken voor minder ongelukken

Door: Robin Smit | 26 mei 2013 18:36

Apple

Jaarlijks laten honderden Nederlanders het leven bij een verkeersongeluk. Met behulp van veilige auto’s en aangepaste verkeerssituaties proberen verschillende instanties dit aantal naar beneden te brengen. Toch gaat er niets boven een ouderwetse waarschuwing. Daarom is er nu de app Meldpunt Veilig Verkeer.

Meldpunt Veilig Verkeer is een app die het mogelijk maakt om gevaarlijke verkeerssituaties in Nederland in kaart te brengen. De app doet dit door gebruikers de mogelijkheid te geven om melding te maken van deze verkeerssituaties. Hiermee wordt duidelijk inzichtelijk waar er volgens de Nederlanders een verhoogd risico is op verkeersongevallen.

Het invoeren van een gevaarlijke verkeerssituatie werkt in de app erg eenvoudig doordat er met behulp van GPS direct kan worden gezien waar jij je bevindt. Alle meldingen van jou en andere gebruikers worden per gemeente op een kaart geplaatst. Hierbij wordt er met behulp van kleuren aangegeven hoe veilig of onveilig de betreffende gemeente is naar aanleiding van het aantal meldingen dat er is gemaakt. Wanneer je door klikt naar deze gemeentes is het ook mogelijk om informatie over meldingen van andere gebruikers in te zien. Hiermee kan je de app ook preventief gebruiken om ongelukken te voorkomen. Bovendien zouden bewoners hiermee aan de hand van deze meldingen samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Kortom

Meldpunt Veilig Verkeer is een app waarmee het mogelijk is om gevaarlijke verkeerssituaties in Nederland in kaart te brengen. Het ingeven van situaties werkt eenvoudig en de app laat je aan de hand van de meldingen zien welke gemeenten er veilig of juist onveilig zijn. Ook kunnen meldingen van andere gebruikers worden ingezien.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone, iPad & Android

Download Meldpunt Veilig Verkeer in de AppStore of op Google Play

0 Reactie(s) op: Meldpunt Veilig Verkeer: Samenwerken voor minder ongelukken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.