Memo's opnemen met je iPhone

Door: Richard Veenstra | 10 mei 2017 10:23

How To

Je kunt natuurlijk een notitie maken of een app gebruiken om takenlijstjes te beheren, maar soms is het handiger om een audionotitie op te nemen. Met de Dictafoon kun je memo's opnemen, en Apple heeft zelfs een aparte app voor muziekmemo's.

Opnemen met de Dictafoon-app

Open de app Dictafoon op je iPhone en start een nieuwe opname door op de rode knop te drukken. De opname start meteen. Je kunt een korte audionotitie inspreken, een interview opnemen of de app gebruiken om omgevingsgeluiden op te nemen.

Je kunt de opname tijdelijk stoppen door weer op de rode knop te tikken. Als je weer verder wilt met de opname, tik je weer op de rode knop. Ben je helemaal klaar met de opname, dan tik je op Gereed. Onder Bewaar gesproken memo geef je een naam op en tik je op Bewaar.

Je opname verschijnt onder de rode knop. Wil je een opname verwijderen, dan tik je bovenin op Wijzig en tik je op het verwijder-icoontje voor je opname. Tik één keer op de opname om de opname weer af te kunnen spelen of om de opname via email of een bericht te delen.

Je ziet meteen wat er wordt opgenomen.
Geef je opname een naam.

Opname inkorten

Achteraf kun je een opname inkorten. Hiervoor selecteer je een opname en tik je op de blauwe knop rechts onder de golfvorm. Ga met je vinger naar het linker rode bolletje en sleep het naar rechts. Dit wordt het punt van waar je gaat snijden. Wil je de opname horen vanaf het nieuwe snijpunt, dan tik je op de afspeelknop.

Hetzelfde doe je met het rechter bolletje, deze sleep je naar links. Ben je tevreden met je selectie, dan kies je voor Kort in. De afspeelpositie verander je door met je vinger over de golfvorm naar links of naar rechts te vegen.

Muziek opnemen met de Muziekmemo’s-app

Om een zang-lijn of stukje gitaar of piano op te nemen, installeer je de gratis app Muziekmemo’s. Wil je een opname starten, dan tik je op de ronde blauwe knop. Je kunt er ook voor kiezen om de app in opnamestand te zetten zonder daadwerkelijk op te nemen. Hiervoor tik je op Autom.

De app zal in dit geval pas beginnen op te nemen als het muziek detecteert. Je kunt bovendien zien hoe hard het signaal op je iPhone binnenkomt door naar de cirkels rond de knop te kijken

De app is meteen een stemapparaat. Tik rechts bovenin op de stemvork en speel een gitaarsnaar of zing een noot. De app geeft de juiste noot aan en als de letter rood wordt, weet je dat je niet helemaal zuiver speelt of zingt. De rode lijn geeft bovendien aan of het gedetecteerde geluid te laag of te hoog is.

Tik op de blauwe knop om de opname te starten.
Je iPhone is ook een stemapparaat.

Spelen of zingen

Als je begint op te nemen, zie je dat er onderin een golfvorm wordt getoond. Stop de opname en speel het weer af door op de afspeelknop te drukken. Om de naam te veranderen, tik je op Mijn idee en voer je een naam in.

Je kunt je idee een aantal sterren geven door op de sterren te tikken en op Gereed te drukken. Bovendien geef je je idee labels mee door linksonder op het label te tikken. Je kunt één van de opgegeven labels gebruiken of een nieuw label intypen.

Geef een aantal sterren aan om je eigen idee te classificeren.
Kies één of meerdere labels.

Bas en drums toevoegen

Een overzicht van al je ideeën, onze lijst is nog een beetje karig.

Een leuke functie is dat de app een bas- of drumpartij kan toevoegen op basis van jouw ingespeelde akkoorden of zangmelodie. 

Dit werkt overigens het beste als je een ritmisch akkoordenschema hebt opgenomen. Je kunt hier verder niks bewerken, dus is meer een gimmick dan een serieuze toevoeging. Tik hiervoor op één van de icoontjes onderin.

Verwijder je idee door rechtsonder op de prullenbak te tikken of zie al je ideeën als je op het icoontje midden bovenin tikt.

0 Reactie(s) op: Memo's opnemen met je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.