Microsoft schrapt app store voor oude Windows-phones

Door: jasper-bakker | 12 maart 2012 07:46

Nieuws

Microsoft trekt de stekker uit de app store die het nog geen twee jaar geleden heeft geopend voor zijn Windows-variant voor smartphones. De Marketplace voor Windows Mobile sluit begin mei.

Gebruikers van smartphones met Windows Mobile 6.x kunnen vanaf 9 mei geen apps meer kopen, downloaden of updaten. Microsoft sluit dan zijn app-winkel voor dat oudere mobiele besturingssysteem. Het bedrijf laat dit nu weten in een bericht aan klanten, meldt techblog The Verge.

App- en dataverlies

Apps die al zijn gedownload, al dan niet betaald, uit de Marketplace for Windows Mobile blijven na de sluitingsdatum van de winkel nog wel gewoon werken. Dit geldt echter niet wanneer een gebruiker zijn of haar smartphone reset of wist. Alle Marketplace-apps, inclusief hun instellingen en de gebruikersdata, gaan dan verloren.

Softwareleveranciers kunnen apps voor Windows Mobile wel gewoon blijven aanbieden via eigen websites of online-winkels van van derden, laat Microsoft weten. De mobiele Windows-variant van Windows Phone 7 staat namelijk software-installatie van 'buiten' wel toe, dus is niet gebonden aan de app store van de platformleverancier.

Laat, langzaam en lauw

Microsoft heeft zijn eigen app-winkel begin 2009 aangekondigd op telecomconferentie MWC (Mobile World Congress). Het heeft daarna nog maanden geduurd voordat developers hun apps konden indienen in Microsofts antwoord op Apple's succesvolle iTunes App Store voor de iPhone. Bijna een jaar later was de Marketplace niet bepaald een succes, mede doordat het niet-compatibele Windows Phone inmiddels in zicht was.

0 Reactie(s) op: Microsoft schrapt app store voor oude Windows-phones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.