Maak betere screenshots in iOS

Door: Ronald Smit | 22 augustus 2019 13:44

Een bewerkte screenshot zoals afkomstig uit Screenshot Maker Pro
How To

Wil je screenshots van bijvoorbeeld je iPhone of iPad er op je website of blog net wat aantrekkelijker uit laten zien? Plaats ze dan eens in een mock-up van een van deze apparaten! Zo lijkt het net echt. De app Screenshot Maker Pro maakt het je makkelijk.

In de basisuitvoering is de app Screenshot Maker Pro gratis, waarbij je ten eerste maar een beperkt aantal mock-ups per dag mag opslaan. Is dat geen probleem, dan bespaar je jezelf €10,99 voor ongelimiteerde opslag per dag. Verder geldt dat de app van huis uit over een set basissjablonen beschikt, meer voor specifieke apparaten zijn via in-app aankopen beschikbaar. Voordeel van die apparaat-specifieke sjablonen is ten eerste dat je er ook de nieuwste modellen in aantreft. Maar ook mooi gedraaide 3D-exemplaren, wat altijd strak oogt. Om te zien wat Screenshot Maker Pro precies doet, volstaat het om een blik op de afbeelding boven dit artikel te werpen. Of kijk eens op de website van de app-maker. Ofwel: jouw screenshots worden netjes in een device-frame geplaatst. In dit geval een plat exemplaar, maar je kunt zoals gezegd ook voor 3D-modellen kiezen. De eerste actie die je moet ondernemen na het starten van de app is jouw model iPad, iPhone, Apple Watch of zelfs de MacBook en iMac. Tik daarvoor op Settings rechtsboven in beeld. In het geopende paneel tik je dan op het genoemde apparaat achter Device en kies je iets van je eigen gading. Wil je weten voor welke sjablonen je een in-app betaling moet maken alvorens ze te kunnen bewaren, tik dan op Register. Verder zijn in het Settings-paneel diverse effecten in- en afstelbaar. Denk aan reflecties, effecten en achtergronden. Aardig detail: als je een 3D-model kiest van een apparaat, dan zijn extra achtergronden onder Backgrounds beschikbaar.

Screenshot Maker Pro biedt meer dan genoeg instellingsmogelijkheden voor verwerking van je screenshots

Foto en video

Om een screenshot in Screenshot Maker Pro te gebruiken, maak je er eerst een op de reguliere manier. Voor de meeste apparaten geldt dat je daarbij gelijktijdig op de aan/uit-knop en de home-knop moet drukken. Of - in geval er geen home-knop is - druk tegelijk op de aan/-uit-knop en volume-omhoog-knop. De screenshot wordt dan bewaard op de Filmrol. Tik in Screenshot Maker Pro linksboven op Photos en tik daarna (in bijvoorbeeld de categorie Filmrol) op de net gemaakte screenshot. Deze wordt nu getoond in de mock-up van het apparaat. Ziet er netjes uit toch? Om het geheel te bewaren tik je op Save rechtsboven. De afbeelding wordt dan in hoge kwaliteit eveneens op de filmrol opgeslagen. Aardig detail: je kunt niet alleen afbeeldingen op deze manier bewaren, maar ook video's. Ofwel, heb je een schermvideo gemaakt met je i-apparaat, dan is deze gewoon te importeren in Screenshot Maker Pro. Bedenk daarbij wel dat het converteren van een video in een sjabloon flink wat tijd kost. Maak je filmpjes dus zeker niet te lang! In ieder geval kun je je iOS screenshots voortaan op een aandachttrekkende manier presenteren.

0 Reactie(s) op: Maak betere screenshots in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.