Modbook Pro X: Peperdure tablet die OS X draait

Door: | 05 augustus 2014 14:08

Apple

De nieuwe Modbook Pro X is een 15,4 inch tablet bestaande uit een omgebouwde MacBook Pro Retina. Peperduur doch innovatief.

Een tablet die OS X draait en daar bovenop enkele innovatieve features kent. Dat is de Modbook Pro X, een Kickstarter-campagne die is gestart. Hoewel de doelgroep vooral grafisch ontwerpers lijkt, denken de makers dat "iedereen" wel interesse heeft in dit bijzondere (dure) apparaat. Voor de Modbook Pro X moet je namelijk minimaal 1492 euro betalen én een 15 inch MacBook Pro Retina (nog eens minstens 2029 euro) aanleveren.

Knoppen op de achterkant

Maar toch heeft de Modbook ook een interessante kant. Nooit eerder is er een 15,4 inch OS X-tablet op de markt verschenen die met een stylus kan worden bestuurd en kijk vooral ook naar de knoppen ('keybars') op de achterkant. Geen gekke gedachte:

Goed, de Modbook Pro X heeft geen touchbesturing, maar vormt desondanks een MacBook Pro Retina om tot superkrachtige grafische tablet, die je ook nog eens à la Surface Pro 3 kan neerzetten op een verstelbare standaard met toetsenbord. Een 2,8GHz quad-core Intel Core i7-processor-tablet zeg maar.

Meer interesse? De fabrikant heeft meer Modbook-achtige creaties.