Is dit het moment om je iPhone of iPad te verkopen?

© PXimport

Is dit het moment om je iPhone of iPad te verkopen?

Geplaatst: 8 september 2015 - 09:11

Aangepast: 14 december 2022 - 12:20

Redactie ID.nl

Nog maar héél even en dan kondigt Apple z'n nieuwe producten aan. Is dit het moment om je 'oude' spullen te verkopen, of kun je dit keer beter nog even wachten?

Je kunt zeggen van Apple-apparaten wat je wilt, maar ze zijn behoorlijk waardevast. Zo betaal je voor een iPad 2 op Marktplaats nog steeds meer dan 200 euro. Wanneer je bij wilt blijven met de nieuwste Apple-producten, is het een goede strategie om je oude apparatuur te verkopen. Dat lijkt misschien doodzonde, maar de humor is dat wanneer je elk jaar je iPhone of iPad verkoopt om een nieuwe exemplaar aan te schaffen, je uiteindelijk bij elkaar net zoveel kwijt bent als wanneer je drie jaar wacht en dan pas je oude apparatuur verkoopt om nieuwe te kopen. Lees ook: iPhone 6s beschikbaar vanaf 18 september.

Daarbij is het doorgaans wel belangrijk dat je je iPhone of iPad verkoopt vóórdat Apple z'n nieuwe producten heeft aangekondigd, want daarna zakken de prijzen van de huidige generatie automatisch, niet alleen omdat Apple de prijs van oudere modellen verlaagt, maar vooral ook omdat iedereen ineens van z'n huidige iPhone en iPad af wil. Dus, is vandaag het moment om je iPhone en iPad op Marktplaats te zetten?

 

© PXimport

Je iPhone 6 kun je rustig verkopen, daar verwachten we geen verrassingen.

iPad Pro

Normaliter zou ons antwoord direct 'ja' zijn geweest, mits je natuurlijk een weekje of twee zonder je telefoon en tablet kunt. Echter, dit jaar is er iets anders aan de hand, en dat heeft alles te maken met de geruchten rond wat Apple gaat doen. Je iPhone kun je zonder vrees verkopen, de iPhone 6s, zal, op interne specificaties na, niet veel afwijken van z'n voorganger.

Met de iPad is er echter iets anders aan de hand. Hardnekkige geruchten - en dan wel het soort geruchten van bronnen die het doorgaans bij het juiste eind hebben - gaan dat Apple de 'grote' iPad de nek om heeft gedraaid, en in plaats daarvan dit jaar met een reuzen iPad komt, de iPad Pro, en een kleinere iPad, de iPad mini, die qua specificaties identiek zou zijn aan de iPad Air 2 + Force Touch. Je baalt natuurlijk als een stekker wanneer je net je iPad Air 2 hebt verkocht, en tijdens de keynote ontdekt dat je vrijwel precies dezelfde iPad terug moet kopen, met als enige verschil Force Touch en ook nog eens een flink maatje kleiner.

Zeker is het overigens allemaal niet - het blijft Apple - maar voor deze ene keer raden we je aan je iPad nog maar even niet te verkopen. We zullen het snel genoeg weten.

 

© PXimport

Je iPad Air 2 kun je wellicht nog beter even bewaren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten