Mozilla strikt iPhone-maker Foxconn voor Firefox OS

© PXimport

Mozilla strikt iPhone-maker Foxconn voor Firefox OS

Geplaatst: 28 mei 2013 - 06:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Foxconn gaat samenwerken met Mozilla voor de ontwikkeling van gadgets met het nieuwe Firefox OS. Dat is echter de verwachting nadat de twee bedrijven een uitnodiging hebben verstuurd voor een gezamenlijke persconferentie op 3 juni.

Foxconn, vooral bekend als producent van Apple-producten als de iPad en iPhone, lijkt onder eigen naam gadgets op de markt te gaan brengen. In de uitnodiging valt namelijk te lezen dat de twee partijen een nieuw product zullen onthullen, waarbij insiders claimen dat het om een tablet met Firefox OS gaat.

Vraag naar iPhone

Hon Hai, het moederbedrijf van Foxconn, zou op zoek zijn naar nieuwe partners om de teruglopende vraag naar producten van huidige klanten (waaronder de iPhone van Apple) op te vangen. Om minder afhankelijk te zijn van bestellingen die klanten plaatsen, wil Hon Hai zich meer richten op het maken van eigen retail-artikelen, zo schrijft althans de Wall Street Journal.

Details over het Firefox OS-apparaat worden er nog niet gegeven. Mozilla onhulde eerder al twee smartphones met het nieuwe besturingssysteem, en lijkt daar volgende week du seen tablet aan toe te voegen. Firefox hoopt hiermee een derde grote speler te worden naast Google’s Android en het iOS van Apple.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000