Multitasking nu ook voor iPad

Door: tom-sanders | 22 november 2010 17:58

Apple

Apple heeft op maandag versie 4.2 van zijn iOS besturingssysteem voor iPads en iPhone beschikbaar gesteld. De iPad kan nu eindelijke multitasken.

De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem biedt naast ondersteuning voor multitaksen ook de mogelijkheid om applicaties in folders te organiseren, geeft e-mail van meerdere accounts weer in één gebundelde inbox en maakt het mogelijk om documenten te printen. De software bevat in totaal zo'n 100 nieuwe functionaliteiten.

iOS 4.2 is beschikbaar als een gratis download via iTunes en is naar verwachting rond 19:00 uur daadwerkelijk te downloaden.

Multitasking

De ondersteuning voor multitasking wordt gezien als een van de grootste verbeteringen in iOS 4.2. Bezitters van een iPhone kunnen al sinds de update naar iOS 4.1 meerdere applicaties tegelijkertijd draaien, maar iPads waren aangewezen op versie 4.2. Hiermee wordt het mogelijk om een streaming muziek applicatie zoals Spotify op de achtergrond te laten doorspelen terwijl iemand andere applicaties gebruikt.

Critici klagen overigens dat de multitasking techniek van Apple een weinig elegant oplossing biedt. Waar bij een computer de applicatie op de achtergrond doordraait, bevriest iOS deze, met de uitzondering van enkele specifieke functies zoals geluid. Een VoIP applicatie of muziek speler werkt daarom gewoon door, maar een spelletje wordt in een slaapstand gezet. Bovendien moeten bestaande applicaties worden aangepast om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functionaliteit.

Kerstinkopen

Apple ceo Steve Jobs heeft eerder de hoop uitgesproken dat iOS 4.2 de verkopen van de iPad een nieuwe impuls zouden geven. Hij verwacht dat het apparaat veel onder de kerstboom zal belanden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Multitasking nu ook voor iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.