Muziek maken op je iPhone doe je met deze 15 apps

Door: Richard Veenstra | 28 juli 2016 10:37

Apple

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Bebot - Robot Synth

Bebot is vormgegeven als een leuk speeltje, maar kan eveneens ingezet worden als echt muziekinstrument. Het baseert zich een beetje op een Theremin, een instrument dat in het begin van de twintigste eeuw werd uitgevonden (instrument waarmee je timbre en toonhoogte kunt veranderen door met je handen te wapperen). Veeg met je vingers over het scherm en je hoort een Theremin-achtig geluid. Tik op de knop rechtsonder om allerlei instellingen te veranderen en eventuele hulpijnen toe te voegen voor het secuur spelen van melodieën.

Plus Ondanks de simpele verschijning een veelzijdig instrument.

Min Enig verstand van toonladders en muziek helpt wel om iets zinnigs met de app te doen.

Prijs € 1,79

Omvang 7,7 MB

Score 4 / 5

MorphWiz

Toetsenist Jordan Rudess is naast werknemer van Dream Theater inmiddels voltijds programmeur van muziek-apps. Met MorphWiz kun je net als Bebot op een intuïtieve manier melodielijnen spelen middels veegbewegingen. Hoe je dat precies doet, bepaal je zelf door de instellingen te veranderen. De app heeft een aantal erg goede voorinstellingen aan boord en als je de geluiden wilt veranderen, heb je een heleboel gereedschappen tot je beschikking.

Plus De app is enorm veelzijdig en biedt je veel instellingsopties.

Min De vormgeving is wat onoverzichtelijk.

Prijs € 8,99

Omvang 3,2 MB

Score 4 / 5

Voice Synth

Daft Punk, eat your heart out! Met Voice Synth van de Nederlandse ontwikkelaar Qneo klink je zelf als een robot. De app is een combinatie tussen een vocoder, waarmee je je eigen stem kunt laten klinken als een robot, en een instrument waarmee je rare stem-effecten kunt maken door op het in gebouwde toetsenbord te tikken. De app lijkt in het begin een beetje overweldigend, maar dankzij de heldere informatie in de app ben je zo op de hoogte.

Plus De app klinkt goed en biedt je veel verschillende robotopties en stemeffecten.

Min Het kan even tijd kosten voor je door hebt hoe de app werkt.

Prijs € 8,99

Omvang 37,9 MB

Score 3,5 / 5

Songsterr Tabs & Chords

Voordat je muziek kunt gaan maken, is het handig om je te verdiepen in het beheersen van je instrument. Deze app kent een heleboel tabs en akkoorden voor bekende liedjes zodat je deze snel na kunt spelen op je eigen gitaar, bas of drumstel. De app is overzichtelijk en je kunt partituren zelf vanuit de app afspelen om te horen hoe een riff precies gespeeld wordt. Nadeel is dat je een abonnement nodig hebt om volledige liedjes te kunnen inzien.

Plus Voor beginnende gitaristen, bassisten en drummers een must-have.

Min Voor volledige liedjes heb je een abonnement van 4,49 euro per maand nodig.

Prijs Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang 29,6 MB

Score 3,5 / 5

NotateMe Now

NotateMe Now is de gratis versie van het verbluffende NotateMe. Met de app kun je heel eenvoudig digitale partituren maken van jouw handschrift. Onderin zie je je handgeschreven noten, bovenin hoe NotateMe Now dit heeft omgezet. Als je klaar bent, kun je je partituur in MIDI- of XML-formaat opslaan. Om een bestand als pdf-bestand op te slaan, moet je wel de volledige versie voor 35,99 euro aanschaffen.

Plus Baanbrekende manier om digitale partituren te schrijven.

Min In de gratis versie ontbreken een heleboel functies.

Prijs Gratis

Omvang 18 MB

Score 3,5 / 5

Audiobus

Om verschillende muziek-apps met elkaar samen te laten werken, heb je Audiobus nodig. In de app zie je knoppen voor In, FX en Out. Kies een app als ingang, bijvoorbeeld Bebot en kies als uitgang bijvoorbeeld GarageBand. Als je nu in GarageBand een nieuw spoor aanmaakt, kun je de geluiden van Bebot opnemen. Deze app is onmisbaar als je professioneel gebruik wilt maken van je iPhone als muziekstudio.

Plus Onmisbaar voor de professionele muzikant.

Min Apple gaat de strijd aan middels het gratis 'inter app audio'-protocol.

Prijs € 4,49 (+ in-app-aankoop)

Omvang 17,3 MB

Score 4,5 / 5

Reactable mobile

De Reactable is een tafel waar je met behulp van blokken, een beamer en een camera met meerdere mensen muziek mee kunt maken. De app-versie biedt je de blokken in digitale vorm. Een apart concept en niet voor iedereen weggelegd, maar met Reactable mobile maak je op een experimentele en creatieve manier nieuwe geluiden en loops. Volg wel even de handleiding, anders snap je er niks van!

Plus Een aparte manier om muziek te maken.

Min De app kan overweldigend zijn.

Prijs € 8,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 22,1 MB

Score 3 / 5

0 Reactie(s) op: Muziek maken op je iPhone doe je met deze 15 apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.