Nadelen van 5 populaire opslagdiensten

Door: lucas-mearian | 16 november 2012 15:37

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Uit onderzoek van supportwebsite FixYa blijkt dat gebruikers van cloudopslagdiensten problemen ondervinden met capaciteit, beveiliging en zoekrakende bestanden. In het onderzoek worden Dropbox, Google Drive, Sugar Sync, iCloud en Box uitgelicht.

“Cloudgebaseerde opslag is steeds vaker de manier om bestanden uit te wisselen, zowel tussen persoonlijke apparatuur als op kantoor”, zegt FixYa CEO Yaniv Bensadon. Zijn bedrijf deed afgelopen maanden onderzoek naar de problemen die bij gebruikers van bovengenoemde diensten het vaakst aan het licht komen. Daar waar mogelijk geeft FixYa advies over hoe het probleem te verhelpen is.

Dropbox

Dropbox is met meer dan 100 miljoen gebruikers een van de meest populaire diensten voor cloudopslag. Iedere dag worden een miljard bestanden in de mappen van gebruikers opgeslagen.

Het prettige aan Dropbox is dat het ondersteuning biedt voor een keur aan besturingssystemen, waaronder Windows, OS X en Linux op desktops en BlackBerry, Android en iOS op mobiele apparaten.

Gebruikers van Dropbox zijn vooral bezorgd over beveiliging (40 procent noemt het als meest voorname klacht). Beperkingen aan de opslagcapaciteit komt op de tweede plaats (25 procent), terwijl beperkingen aan bestandssynchronisatie (15 procent) en trage responstijd (10 procent) beduidend lager scoren.

Dropbox heeft in het verleden met verschillende securityissues te maken gehad, waaronder afgelopen zomer een hack waarna naar een deel van de gebruikers van de dienst spammails werden verstuurd.

“Verschillende problemen met privacyinstelling, alsmede de situatie in 2011 waarbij zonder wachtwoord in accounts kon worden ingelogd, hebben bijgedragen aan de kleine, maar niet onbelangrijke securityzorgen rond het bedrijf en zijn product”, liet FixYa optekenen in een reactie op de onderzoeksresultaten. Verder merkt het op dat gebruikers die binnen de dienst persoonlijke data opslaan, zich weinig van de securityzorgen aantrekken.

“Gebruikers die Dropbox aanwenden voor het opslaan van persoonlijke financiële informatie of andere gevoelige gegevens zouden naar iets anders moeten uitkijken”, raadt de website aan. “Hetzelfde geldt voor zakelijke gebruikers die bedrijfsgegevens in de cloud zetten.”

Google Drive

Bij Google Drive zijn het vooral missende mappen die gebruikers een doorn in het oog zijn (30 procent), Problemen met synchronisatie van bestanden (20 procent), het overzetten van Docs naar Drive (20 procent) en raadselachtige foutmeldingen (20 procent) scoren ook hoog.

“Hoewel de zorgen over de beveiliging relatief klein zijn, heeft Drive nog steeds problemen met zijn usability”, schrijft Fixya. “Die problemen kunnen echter snel worden opgelost.”

0 Reactie(s) op: Nadelen van 5 populaire opslagdiensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.