Nederlandse iMacs bevatten kapotte harde schijven

Door: chris-koenis | 25 oktober 2012 15:01

Nieuws

Apple heeft ontdekt dat een groot aantal van zijn verkochte iMacs harde schijven bevatten die storingen kunnen veroorzaken. Reparaties worden met terugwerkende kracht vergoed.

Apple heeft bijna twee jaar lang iMacs verkocht die harde schijven bevatten waardoor storingen in het systeem kunnen ontstaan. Het gaat om de 21,5 inch en 27 inch-modellen die tussen oktober 2009 en juli 2011 zijn verkocht.

Deze iMacs bevatten mogelijk kapotte harde schijven van het merk Seagate met een opslagruimte van 1 TB. Apple adviseert klanten om de aangetaste harde sschijven zo snel mogelijk te vervangen. Zij die reeds hebben betaald voor een reparatie of een vervangend onderdeel kunnen contact opnemen met Apple voor een terugbetaling.

Vervangingsprogramma opgezet

De Mac-maker heeft een vervangingsprogramma op poten gezet. Apple neemt contact op met klanten die bij de aanschaf van een iMac een geldig e-mailadres hebben geregistreerd. Anderen kunnen op de supportpagina het serienummer van hun iMac invoeren en kijken of zij in aanmerking komen voor het vervangingsprogramma.

Wanneer dat het geval is wordt de iMac na het maken van een afspraak gerepareerd bij een Apple Store of servicepunt. De vervanging gaat buiten de standaardgarantie van de iMac om en is geldig tot maximaal 3 jaar na de aanschaf van het apparaat of tot uiterlijk 12 april 2013.

0 Reactie(s) op: Nederlandse iMacs bevatten kapotte harde schijven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.