Nieuwe AirPort Extreme en Time Capsule hebben betere bereik en snelheid

© PXimport

Nieuwe AirPort Extreme en Time Capsule hebben betere bereik en snelheid

Geplaatst: 9 augustus 2011 - 16:29

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Wouter Hoeffnagel

Apple update regelmatig haar producten. Het is echter niet altijd duidelijk wat voor wijzigingen Apple precies heeft aangebracht. Zo ook bij de vernieuwde versies van de Airport Extreme en de Time Capsule. Uit een review komen nu meer details naar voren.

De Airport Extreme en de Time Capsule werden in juni door Apple gelanceerd. Hierbij was onduidelijkheid over de wijzigingen die de apparaten hadden meegekregen. Brian Klug van AnandTech heeft een uitgebreide review geschreven van de producten waarin naar voren komt dat beide apparaten aanzienlijke snellere dataoverdracht kunnen realiseren en een beter bereik hebben dan hun voorgangers.

Klug schrijft dat hij met zijn MacBook Pro een goede verbinding heeft vanaf punten in huis waar hij voorheen met geen mogelijkheid verbinding kon krijgen. De datasnelheid van de nieuwe apparaten liggen dan daarnaast aanzienlijk hoger. Zo haalt Klug met de vierde generatie AirPort Extreme in zijn keuken een datasnelheid van 2,67Mbps downstream. Met de vijfde generatie is deze snelheid opgelopen tot maar liefst 68,7Mbps downstream.

Het verschil is minder duidelijk op locaties waar de verbinding met de vierde generatie AirPort Extreme beter is. Zo behaalt Klug in zijn review vanuit zijn hal met de vierde generatie AirPort Extreme 85,5Mbps, wat bij de vijfde generatie is verbeterd tot 90,5Mbps.

© PXimport

De datasnelheden die Brian Klug met de nieuwe Airport Extreme behaalde

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten