Nieuwe Apple-telefoon heet iPhone X of iPhone Edition

Door: lub-snoek | 04 september 2017 10:41

Nieuws

Volgens verschillende bronnen zal het nieuwe toestel van Apple de iPhone X of iPhone Edition heten. Vooralsnog dacht vrijwel iedereen dat het model met dunnere schermranden de naam iPhone 8 zou krijgen.

iPhone Edition

Met de komst van een nieuwe iPhone deelt Apple doorgaans informatie over de toestellen met fabrikanten van smartphonehoesjes. Zo kunnen deze fabrikanten alvast beginnen met de productie van hoesjes en kunnen er productpagina’s worden klaargezet. Volgens een anonieme bron van 9to5Mac krijgen de nieuwe iPhones de volgende namen:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone Edition

De updates voor de iPhone 7-lijn krijgen dus de benaming iPhone 8, terwijl het premium model met dunnere schermranden de iPhone Edition zal gaan heten.

iPhone X

Niet alle bronnen zijn het eens over de naam iPhone Edition. Volgens een bron uit een internationaal telecombedrijf zal het topmodel iPhone X gaan heten. De bron van iCulture had het al eerder bij het juiste eind bij het voorspellen van de komst van de 10,5-inch iPad.

De iPhone X lijkt een logische naam, aangezien de iPhone dit jaar zijn tienjarig jubileum viert. De X zou dan staan voor het Romeinse cijfer 10, waardoor de iPhone ook zou worden uitgesproken als iPhone 10.

Zowel de bron van 9to5Mac als iCulture beweren dat de vervangers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de naam iPhone 8 en iPhone 8 Plus krijgen. Hierdoor zou de iPhone 7S-lijn worden overgeslagen.

Getallen

Beide namen klinken logisch, maar kunnen ook problemen met zich meebrengen in toekomstige benamingen van de iPhone. In het geval van de iPhone Edition zou het premium model qua naam heel erg lijken op de iPhone SE (Special Edition). Als het nieuwe model de naam iPhone X krijgt, zou je (als de telling zo doorgaat) over enkele jaren weer een iPhone 10 krijgen.

Beide benamingen wekken ook de indruk dat het model losstaat van de reguliere jaarlijkse upgrades, waardoor het niet zeker is dat alle toekomstige iPhones de functies krijgen van het premium-model.

0 Reactie(s) op: Nieuwe Apple-telefoon heet iPhone X of iPhone Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.