Nieuwe browser van Opera is klaar voor Windows en Mac [Video]

Door: Jasper Bakker | 02 juli 2013 13:07

Apple

De complete verbouwing van de internetbrowser van Opera is klaar: de browser is nu uit voor Windows en Mac. Chrome, de veel gebruikte internetbrowser van Google, is de basis.

De Noorse browsermaker Opera heeft nu de definitieve versie uitgebracht van een compleet vernieuwde browser. Het gelijknamige websurfprogramma is afgestapt van de eigen engine en gebruikt voortaan de Chromium-broncode van Google's Chrome-browser. Daarnaast benut Opera ook aanvullende Google-specifieke elementen.

Opera demonstreert de nieuwe mogelijkheden van zijn geheel vernieuwde browser die websurfen moet vergemakkelijken

Surfgemak

In de aankondiging van de nieuwe Opera-generatie stipt de maker de enorme omvang van het web aan, waarbij de verbouwde browser gebruikers het makkelijker maakt om te surfen door "een oceaan aan inspirerende webcontent".

Hiervoor zijn er diverse nieuwe functies, waaronder Speed Dial voor het slimmer organiseren van favoriete websites, Stash voor het maken van site-snapshots om die met elkaar te vergelijken, en Discover om gerelateerde content te ontdekken.

Daarnaast prijst Opera de Off-Road modus aan, die een mobiele functie brengt naar desktop- en laptopcomputers. Webpagina's moeten hierdoor sneller inladen, "zelfs op de meest trage verbinding". De bèta van de herziene browser is net iets meer dan een maand oud en wordt nu opgevolgd door de definitieve versie.