Nieuwe iPhone kan snelladen en krijgt OLED-scherm

Door: lub-snoek | 03 maart 2017 12:53

Nieuws

De afgelopen weken heeft de geruchtenmolen rondom de nieuwe iPhone weer overuren gedraaid. Zo zou de iPhone 8 uitgerust zijn met een gebogen scherm en een USB-C poort.

OLED

Het gerucht dat iPhone 8 een gebogen scherm kreeg, kwam voort uit het bericht van The Wall Street Journal dat Apple een bestelling had geplaatst bij Samsung. De bestelling betrof een voorraad aan buigbare OLED-schermen die vermoedelijk bestemd waren voor de nieuwe iPhone. Hoewel het niet duidelijk was of Apple ook daadwerkelijk de schermen zou gaan buigen, werd al snel de aanname gemaakt dat de iPhone een gebogen scherm zou krijgen. Lees ook: Alle geruchten en feiten over de nieuwe iPhone 8.

Vooralsnog denken wij dat Apple het scherm van de nieuwe iPhone niet zal buigen. Het is echter wel goed nieuws dat in ieder geval één van de drie nieuwe iPhones een OLED-scherm krijgt. Dit zou betekenen dat het scherm van de nieuwe iPhone net zo scherp en helder wordt als dat van de Galaxy S7. Een gevalletje ‘het beste van beide werelden’.

Snelladen

Hoewel The Wall Street Journal meldde dat de nieuwe iPhone een USB-C ingang krijgt om snelladen te ondersteunen, kunnen we een deel van deze voorspelling al in de prullenbak gooien. Analist Ming-Chi Kuo, die het geregeld bij het juist eind heeft, meldde dat de nieuwste iPhone gewoon een Lightning-poort krijgt. Er gingen echter wel geruchten dat Apple geen Lightning-naar-audio-jack-adapter zou leveren bij de nieuwe iPhone.

De nieuwe iPhone krijgt waarschijnlijk geen meegeleverde adapter.

Wel krijgt de iPhone 8 waarschijnlijk snelladen. Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple dezelfde overdrachtssnelheden weet te integreren in Lightning. Op het moment van schrijven is Lightning nog niet krachtig genoeg voor snelladen of dezelfde overdrachtssnelheid die USB-C biedt.

Pro prijskaartje

In september zal Apple waarschijnlijk drie nieuwe iPhones onthullen, waarvan er eentje een randloos scherm zal krijgen.

Volgens de schets van KGI is dit ook de enige iPhone die het OLED-scherm krijgt die Apple deze week bij Samsung bestelde. Deze high-end iPhone 8 wordt waarschijnlijk ook de eerste iPhone die meer dan 1000 dollar gaat kosten. De kans bestaat dat de andere twee modellen de naam iPhone 7S zullen dragen.

De goedkoopste iPhone 7 kost 649 dollar in de Verenigde Staten. In Nederland betalen we hier 769 euro voor. iPhones zijn in Europa vaak duurder, vanwege verschillende belastingen. Als we dezelfde rekensom toepassen op de high-end iPhone 8, gaat deze telefoon ruim 1.150 euro kosten in Europa.

Als Apple de bovengenoemde innovaties alleen in de iPhone 8 ‘Pro’ verwerkt, zouden 2 van de 3 nieuwe iPhone-modellen net zo niet vernieuwend worden als de iPhone 7 vorig jaar was. Dat zou betekenen dat de iPhone ‘Pro’, met de ware innovaties, ook een high-end prijskaartje krijgt.

Foto: MacRumors

0 Reactie(s) op: Nieuwe iPhone kan snelladen en krijgt OLED-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.