'Nieuwe Mac Pro gaat hoge ogen gooien'

Door: | 20 december 2013 09:12

Apple

Apple biedt sinds deze week de vernieuwde Mac Pro aan in de Apple Online Store, die vooral opvalt dankzij zijn unieke design. Analisten verwachten veel van het nieuwe statussymbool van Apple.

De nieuwe Mac Pro van Apple zal net als de eerste iPhone, de MacBook en de iPad een statussymbool zijn dat je gewoon moet kopen om erbij te horen. Volgens analiste Laura DiDio vormt de "Darth Vader-desktop" het equivalent van de Air Jordan sneakers, die iedereen in de jaren 90 kocht om erbij te kunnen horen. Dat het apparaat minimaal een slordige 3000 euro moet kosten, maakt volgens de analiste van bureau ITIC niet veel uit.

Markt voor computers

"Ondanks dat de desktop onder vuur ligt is er nog steeds een markt voor de computers", zegt DiDio. "Apple weet beter dan ieder ander bedrijf producten aan de man te brengen. Ze geven consumenten wat ze willen: iets anders. Het geeft je iets om over op te scheppen."

De nieuwe Mac Pro, die vaak wordt vergeleken met een ronde vuilnisemmer of de helm van superschurk Darth Vader uit Star Wars, werd in juni tijdens Apple's jaarlijke ontwikkelaarsconferentie gepresenteerd. De nieuwe Apple-computer is sinds deze week te bestellen in de Apple Online Store en zal in februari worden uitgeleverd.

Bron: Webwereld.nl