Nieuwe muziekalbums gratis beschikbaar door iTunes-lek

Door: wouter-hoeffnagel | 19 mei 2013 15:03

Apple

Een lek in iTunes biedt gebruikers de mogelijkheid nieuwe muziekalbums die binnenkort worden gelanceerd te beluisteren en zelfs te downloaden. Onder andere albums van Bob Dylan, David Bowie en Justin Timberlake kunnen op deze wijze worden bemachtigd.

Steeds meer artiesten stellen kort voor de lancering van een nieuw album een stream van het volledige album aan in iTunes. iTunes-gebruikers kunnen hierdoor het album alvast in zijn geheel gratis beluisteren, maar moeten het album kopen om deze te downloaden. Om dit mogelijk te maken worden de albums opgeslagen op servers van Apple.

Locatie van album achterhalen

9to5Mac meldt echter dat gebruikers met behulp van een tool om HTTP-aanvragen te monitoren op eenvoudige wijze de locatie waar Apple het album heeft opgeslagen achterhalen. Denk hierbij aan HTTP Scoop. Het album kan vervolgens worden geopend in een webbrowser, waarna het album probleemloos kan worden opgeslagen.

De kwaliteit van de muzieknummers is 256kbps. De muziekbestanden zijn niet voorzien van Apple’s DRM-beveiliging, wat het lek extra pijnlijk maakt. Het is hierdoor mogelijk de bestanden op ieder apparaat af te spelen en dus ook eenvoudig te delen met anderen via bijvoorbeeld internet.

0 Reactie(s) op: Nieuwe muziekalbums gratis beschikbaar door iTunes-lek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.