Nissan ontwikkelt zelfreparerende iPhonehoes

Door: sebastiaan-bareman | 17 januari 2012 14:46

Nieuws

Nissan brengt een iPhonehoes op de markt die automatisch krasjes en kleine beschadigingen herstelt. De hoes is voorzien van een speciale zelfreparerende coating.

De plastic hoes is ontwikkeld voor de iPhone 4 en 4S en heeft een coating van polyrotaxane. Deze stof reageert op wijzigingen in de oppervlakte en herstelt zich vervolgens naar zijn oorspronkelijke vorm, schrijft de autofabrikant in een persbericht.

Extra grip

Vanwege deze stof worden krassen en lichte beschadigingen automatisch hersteld. Afhankelijk van de schade herstelt de hoes zichzelf binnen een uur tot en een week. Verder zou de hoes steviger zijn vanwege het gebruik van ABS plastic, dat de voorkeur boven andere plastics geniet, vanwege zijn hardheid. Daarnaast heeft de gebruiker meer grip door de gebruikte gelcoating.

Nissan gebruikte de zelfreparerende coating al langer om zijn auto's te voorzien van een zelfreparende lak. De hoes is nu ontwikkeld in samenwerking met de Tokyo University en het bedrijf Advanced Softmaterials. Nissan heeft een aantal Beta-versies van de hoes verspreid en getest in Europa. Bij voldoende vraag hoopt het bedrijf de hoes later dit jaar op de markt te brengen.

Foto: Nissan. Klik voor groot.

0 Reactie(s) op: Nissan ontwikkelt zelfreparerende iPhonehoes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.