Nokia hekelt Apple's iOS 7

Door: jasper-bakker | 31 december 2013 11:27

Nieuws

Nokia heeft zijn kaarten-app voor iPhones en iPads uit de iTunes App Store verwijderd. Het geeft Apple's mobiele besturingssysteem de schuld. "Recente veranderingen aan iOS 7 hebben de gebruikerservaring schade toegebracht."

De Here-app met Nokia's kaartendienst is plots eerder deze maand verdwenen voor iOS. De Finse telefoonfabrikant, wiens toesteldivisie nu wordt opgekocht door Microsoft, heeft de app zelf uit de iTunes App Store gehaald. De reden die Nokia geeft, opgetekend door The Indian Express die de Here-verdwijning heeft ontdekt, is dat iOS 7 de gebruikerservaring schaadt.

iOS 7 óf dev-deadline van Apple?

Het gaat officieel niet om dat qua uiterlijk drastisch herziene besturingssysteem zelf, maar om wijzigingen in de inmiddels verschenen subversies. "We hebben het besluit genomen om onze HERE Maps-app te verwijderen uit de Apple App Store omdat recente veranderingen aan iOS 7 de gebruikerservaring schade toebrengen", luidt de verklaring van Nokia. Het bedrijf geeft ook toe dat de app niet is geoptimaliseerd voor iOS 7.

Webwerelds Amerikaanse zustersite TechHive merkt op dat de net één jaar oude app op iOS buggy en nogal verwaarloosd was. Daarnaast speelt nog mee dat Apple aan app-makers een deadline heeft opgelegd om hun producten te optimaliseren voor iOS 7. Nieuwe apps of updates voor bestaande apps moeten vanaf 1 februari voldoen aan deze nieuwe regel.

App voor Windows Phone

Nokia verwijst iPhone-gebruikers nu (net als Android-gebruikers) naar de mobiele webuitvoering (m.here.com) van zijn gratis kaartendienst. Die webapp mist de offline caching-mogelijkheid van de app. Overigens gaan de diverse Here-diensten (voor kaarten, routes, openbaar vervoer en lokale stadsinformatie via augmented reality) niet mee met Nokia's verkoop van zijn apparatendivisie aan Microsoft. De koper heeft wel een tienjarige licentie op Here voor zijn Windows Phone-platform.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Nokia hekelt Apple's iOS 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 december 2013 14:20 Anoniem
  Zal ze niet missen….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 31 december 2013 18:24 Anoniem
  Eens IOS7 is bagger.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.