Oboto: Vermaak met Augmented Reality

© PXimport

Oboto: Vermaak met Augmented Reality

Geplaatst: 12 april 2013 - 09:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

Hoe zou het zijn als je altijd je digitale maatje uit je broekzak kan toveren. Iemand die niet echt bestaat, maar toch altijd even het scherm van je telefoon kan komen opfleuren. OBOTO doet dat voor je.

OBOTO is een digitale robot die je met behulp van Augmented Reality overal op kan roepen. Dat wil zeggen dat je met behulp van de camera van je iPhone de robot digitaal in de echte wereld kunt plaatsen. OBOTO is een robot die je onder meer liedjes kan laten zingen, cadeautjes kan laten geven of dingen op kan laten blazen. Deze handelingen kan je vervolgens opslaan als foto of video. Dit levert vaak hilarische beelden op die je fantasie te boven gaan.

Ondanks dat OBOTO de bovenstaande handelingen goed uit kan voeren, missen we helaas de mogelijkheid om ook echt te communiceren met de kleine robot. Zo hebben we eerder apps gezien waarmee het bijvoorbeeld mogelijk was om gesprekken aan te gaan met digitale figuurtjes. Dit hadden we in OBOTO ook graag terug gezien.

Kortom

OBOTO is een leuke app waarmee je een digitale robot met behulp van Augmented Reality op je scherm kunt plaatsen. De robot kan verschillende handelingen verrichten die vervolgens kunnen worden opgenomen. Helaas mist de mogelijkheid om ook met OBOTO te communiceren.

Beoordeling 7/10

Beschikbaar voor: iPhone, iPad

Prijs: Gratis

Download Oboto in de AppStore

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten