Office AutoUpdate deblokkeren op macOS

Door: dirk-schoofs | 02 juli 2020 11:10

autoupdate blokkeren
How To

Mac-gebruikers die met Microsoft Office 365 werken, rekenen vrijwel altijd op de AutoUpdate-functie om Word, Excel en PowerPoint fris en fruitig te houden. Ondertussen hebben heel wat mensen ondervonden dat het kan misgaan bij deze opfrisbeurt, omdat AutoUpdate onjuist blijft aangeven dat er al een update aan de gang is.

Van de regen in de drup

Je kunt de Microsoft apps automatisch up-to-date laten houden of je kunt dit handmatig doen. Die keuze maak je in het menu Help met de opdracht Controleren op updates. De tool Microsoft Updater kijkt dan na of er updates klaarstaan op de server en vergelijkt die met de Office-versie op de computer. Het is frustrerend wanneer deze tool aangeeft dat er wel degelijk aanpassingen klaar staan, maar dat de update niet kan doorgaan omdat op je machine een andere update aan de gang is. Huh, welke dan?

Alsof dit probleem nog niet lastig genoeg is, circuleren er op ondersteuningssites remedies die veel tijd en kennis van zaken vergen, zonder het probleem ook echt op te lossen. Zo wordt er bijvoorbeeld aangeraden om MS Office volledig te verwijderen (met alle bestanden in de bibliotheek) en daarna opnieuw te installeren. In de meeste gevallen zal het probleem zich gewoon herhalen. Je moet dit anders aanpakken.

autoupdate blokkeren
Er staan 2 updates klaar, maar AutoUpdate kan zijn werk niet doen.

Kill de AutoUpdate Assistant

Probeer eerst de update uit te voeren via de functie Controleren op updates. Als je opnieuw de vervloekte mededeling krijgt, moet je eerst even kijken welke processen er momenteel lopen op het systeem. Daarvoor klikt je op het vergrootglas in de rechterbovenhoek en je typt Activiteitenweergave. De app Activiteitenweergave produceert een lange lijst van alle actieve processen. Klik op het tabblad CPU en typ in het zoekvak het woord Microsoft. Hierdoor zul je in de lijst Microsoft AutoUpdate Assistant zien staan, niet te verwarren met Microsoft AutoUpdate. De Assistant is de oorzaak van het probleem! Het lijkt erop dat de update twee verschillende programma’s probeert op te roepen. Dubbelklik op Microsoft AutoUpdate Assistant en gebruik dan de knop Stop.

autoupdate blokkeren
Forceer de Assistant om af te sluiten.

Uitvoeren

Als de Assistant is afgesloten ga je verder met de update en je zult zien dat AutoUpdate vanaf dan wel de juiste bestanden zal binnenhalen en uitvoeren. Het is mogelijk dat het systeem waarschuwt dat je Microsoft AutoUpdate Assistant geforceerd hebt afgesloten; bevestig dit en sta niet toe dat deze app zich opnieuw opent. Bovendien heb je tijdens het downloaden nog even de tijd om applicaties zoals Word en Excel tijdelijk af te sluiten, want die toepassingen mogen tijdens de update niet actief zijn.

autoupdate blokkeren
Daarna wordt de update netjes uitgevoerd.

0 Reactie(s) op: Office AutoUpdate deblokkeren op macOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.