10 iPad-functies die je nog niet kende

Door: Redactie Computer!Totaal | 24 augustus 2016 10:22

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

06 Instant Selfie in iMessage

Wie een beetje hip is, maakt tegenwoordig selfies. Goed, of selfies maken nu hip is of een beetje sneu, dat is natuurlijk niet aan ons, maar feit is wel dat Apple er een superhandige functie voor heeft ingebouwd in iMessage waar maar heel weinig mensen van weten. Als je een selfie wilt maken, druk je waarschijnlijk in iMessage op het pictogram met de fotocamera, maak je een foto en selecteer je deze.

Maar het kan dus nog sneller. Wanneer je namelijk je vinger ingedrukt houdt op het pictogram met de camera, kun je je vinger omhoog bewegen naar wederom het pictogram met de camera - waarna automatisch de FaceTime-camera geactiveerd wordt. Zodra je loslaat wordt de foto genomen en direct gestuurd. Dit werkt overigens alleen in portretmodus.

07 Audio- en videoberichten automatisch verwijderen

Wil je iemand een audio- of videobericht sturen via iMessage, maar vind je het irritant dat al die inhoud opgeslagen wordt (waardoor iMessage steeds meer ruimte in beslag neemt, ook in iCloud Backup)? Dan is het goed om te weten dat je iMessage zo kunt instellen dat audio- en/of videoberichten automatisch verwijderd worden na verloop van tijd. Je doet dit via Instellingen / Berichten. Onder het kopje Audioberichten en Videoberichten kun je aangeven hoe lang een bericht bewaard mag worden.

Je kunt audio- en videoberichten automatisch laten verwijderen.

08 Berichten beantwoorden vanuit stand-by

Zelfs als je iPad op schermvergrendeling staat, kun je alsnog zien wat voor berichten je binnenkrijgt. Maar wist je ook dat, wanneer je op een iPad (of ander iOS-apparaat) met iOS 8 een bericht krijgt terwijl de iPad vergrendeld is, je direct een antwoord kunt typen wanneer je met je vinger naar links sleept op het bericht? Hetzelfde geldt wanneer je een notificatie krijgt van een bericht terwijl je bezig bent met een andere app, met als verschil dat je dan niet naar links veegt, maar naar beneden, waarna je ook direct op het bericht kunt antwoorden.

Je kunt, zelfs wanneer de iPad vergrendeld is, direct op berichten reageren.

09 Zoeken in een webpagina

Wist je dat je (in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht) wel degelijk kunt zoeken binnen webpagina's in iOS? Om een zoekopdracht uit te voeren op een webpagina, surf je binnen Safari op je iPad naar die pagina, en typ je daarna de term die je zoekt in de adresbalk. Er klapt een menu uit met zoeksuggesties. Echter, wanneer je helemaal onderin dit menu kijkt, zie je de optie Op deze pagina met daaronder nog een keer je zoekopdracht, waarbij direct wordt aangegeven hoe vaak de door jou gezochte term op de pagina aanwezig is. Druk je vervolgens op de zoekopdracht, dan word je naar de eerste plek gebracht op de pagina die de zoekterm bevat.

Zoeken op een pagina kan heel eenvoudig, met behulp van de adresbalk.

10 Groepsberichten in iMessage

Wanneer je mensen vraagt wat ze het belangrijkste voordeel vinden van WhatsApp ten opzichte van iMessage, dan is het antwoord doorgaans dat je in WhatsApp groepsberichten kunt sturen. Nu is WhatsApp natuurlijk niet verkrijgbaar voor de iPad, maar dat geeft niets, want groepsberichten kun je ook in iMessage sturen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is een bericht starten en in het Aan-veld rechtsboven op het plusteken drukken, waarna je de gewenste contactpersonen kunt toevoegen. Zodra je een bericht stuurt, krijgen alle toegevoegde personen deze in een groepschat.

iMessage is ook in staat om groepsberichten te versturen.

0 Reactie(s) op: 10 iPad-functies die je nog niet kende

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.