Opsporingsdienst VS klaagt over encryptie iMessage

Door: andreas-udo-de-haes | 04 april 2013 17:03

Apple

De Amerikaanse drugsopsporingsdienst DEA klaagt in een intern document dat het iMessage-chats tussen iPhones niet kan onderscheppen. Die zijn namelijk end-to-end versleuteld.

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) is gefrustreerd dat het iMessage-verkeer niet kan aftappen. Dat blijkt uit een intern document dat it-nieuwssite CNet heeft ingezien. Voor normaal sms-verkeer kloppen politie en justitie aan bij de telecomproviders. Dat is echter zinloos in het geval van iMessage.

Net als Skype en RIM

Die tekstchatdienst van Apple, voor berichtenuitwisseling tussen alleen iOS- en Mac-apparaten onderling, is namelijk standaard end-to-end versleuteld. En dus ongeschikt om af te tappen, tenminste via de operator. Het overigens niet bekend of Apple wel beschikt over de chatlogs, het bedrijf werkt in elk geval wel mee aan vorderingen van justitie.

Vroeger klaagden er ook wel opsporingsdiensten dat Skype niet was af te tappen. Ook Blackberry was de gebeten hond van justitie in onder meer India. Die eiste dat RIM een server in het land neerzette, zodat opsporingsdiensten Blackberry-verkeer konden onderscheppen.

Off The Record niet te tappen

Andere chatdiensten zijn veelal ook te versleutelen, maar dat vereist actie van gebruikers. Zo biedt zogenaamde Off The Record (OTR) encryptie ook end-to-end versleuteling voor chat, en daarvan heeft geen enkele andere partij de sleutel.

0 Reactie(s) op: Opsporingsdienst VS klaagt over encryptie iMessage

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.