Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Oude berichten verwijderen in OS X Mail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 april 2014 14:25

Apple

Als je werkt met Mail voor OS X en je verwijdert een bericht, dan is dat mailtje niet helemaal van je systeem verwijderd. Hoe werkt dat verwijderen in OS X Mail precies en waar komen verwijderde mailtjes dan terecht?

Er zijn in OS X Mail verschillende manieren om een mailtje te verwijderen. Wanneer je een mailtje aan het lezen hebt (en dus geopend als pop-up) dan kun je het verwijderen door te klikken op het pictogram met de prullenbak linksboven. Wil je een mailtje snel verwijderen zonder het te openen, klik dan met de rechtermuisknop op het betreffende mailtje, en vervolgens op Verwijderen. Klikken op het mailtje en vervolgens op het pictogram met de prullenbak linksboven, of drukken op de Delete-toets op je toetsenbord kan ook. Je kunt ook een hele reeks mails verwijderen door het eerste mailtje aan te klikken, de Shift-toets ingedrukt te houden en vervolgens te klikken op het laatste mailtje in de reeks die je wilt verwijderen, en daarna te klikken op het pictogram met de prullenbak linksboven. Let op: Mail zal niet vragen om een bevestiging, de mail wordt direct naar de prullenmand verplaatst.

Je kunt heel eenvoudig een reeks mails in één keer verwijderen.

Opslagmethode voor verwijderde mail veranderen

Verwijderde mailtjes komen dus standaard in je prullenbak terecht. Dat is fijn, want als later blijkt dat je ze alsnog nodig hebt, dan kun je ze eenvoudig terughalen. Het nadeel is, dat jij dit weet, maar iemand anders ook, en dat maakt de prullenbak als standaardlocatie wellicht wat onveilig. Gelukkig kun je zelf bepalen hoe je de verwijderde berichten opslaat, tot je ze definitief wilt verwijderen. Om dit te wijzigen, klik je op Mail / Voorkeuren / Accounts en vervolgens selecteer je het account waarvan je de verwijderlocatie wilt wijzigen. Hierna klik je op Postbusinstellingen en zoek je naar het kopje Prullenmand. Daar zie je de optie Plaats verwijderde post in 'Prullenmand'. Als je deze optie voor een bepaald account uitschakelt, dan blijft de verwijderde mail gewoon in je inbox staan, maar worden deze voorzien van een grijs kleurtje, zodat je ze eenvoudig herkent als verwijderd. Wil je niet dat deze mails worden weergegeven (bijvoorbeeld omdat een ander ook toegang heeft tot je mail), klik dan op Weergave / Verberg verwijderde berichten. Zo blijft je prullenmand leeg en zijn er toch verwijderde berichten binnen handbereik.

Je kunt verwijderde mail ook verbergen in plaats van ze in de prullenmand gooien.

Berichten definitief verwijderen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen prijs stelt op het bewaren van verwijderde mail, immers, je hebt ervoor gekozen om ze te verwijderen. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de hele prullenmand-stap over te slaan. Navigeer in Mail wederom naar Mail / Voorkeuren / Accounts. Bij het kopje Prullenmand, klik je op het uitklapmenu bij het kopje Wis verwijderde berichten permanent en vervolgens op Bij stoppen Mail. Wanneer je nu voortaan Mail afsluit, zullen alle berichten die je verwijderd hebt, ook echt verwijderd worden.

Met deze optie kies je ervoor om alle verwijderde mail ook echt permanent te verwijderen na het sluiten van Mail.

0 Reacties op: Oude berichten verwijderen in OS X Mail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.