Overstappen naar Android met gids Eric Schmidt (Google)

Door: | 26 november 2013 13:11

Apple

Android is van Google, en Eric Schmidt is topbestuurder en voormalig CEO van de internetgigant. Schmidt heeft, op Google+, een overstapgids naar Android gepubliceerd, speciaal voor iPhone-gebruikers. Geheel objectief staat de topman hier natuurlijk niet in...

Schmidt dringt er in zijn overstapgids op aan, dat iOS-gebruikers zo snel mogelijk overstappen op Android. Hij heeft hiervoor een handleiding beschikbaar gesteld waarmee het voor iPhone-gebruikers eenvoudig moet worden om over te stappen naar het Android-platform van Google.

Niet onbevooroordeeld

Schmidt is (uiteraard) volstrekt niet onbevooroordeeld, we zeggen het nog maar een keer. In dit licht is deze overstapgids dus deels ook vermakelijk, want Google adviseert Google; dat valt nauwelijks serieus te nemen. Maar Schmidt is niet slecht ingevoerd, en al zeker niet dom.

In zijn overstapgids noemt Schmidt verschillende Android-telefoons die superieur zouden zijn aan de iPhone: de Samsung Galaxy S4, de Motorola Droid Ultra en de Nexus 5. Laatstgenoemde twee telefoons komen uit de fabriek van Google rollen, terwijl Samsung tegenwoordig de grootste smartphonemaker ter wereld is.

Sneller?

De gebruikersinterface is veel beter aan te passen, vindt Schmidt, de schermkwaliteit van de highend Android-telefoons is beter dan die van de iPhone, en de Android-telefoons zouden sneller zijn dan de iPhone (ook daar valt veel op af te dingen, onderzoek oktober 2013).

Kerstboom

Schmidt gebruikt heel veel argumenten om Android aan te prijzen (het is een leuk cadeau voor onder de kerstboom) en laat zien hoe gemakkelijk het is om je contacten en foto's van je iOS device naar een Android-apparaat te halen.

En oja, de browser Chrome is nu eenmaal beter dan Safari (en gratis, net als Safari, geen verdere argumenten). Verder maakt de twee-factor authenticatie in Gmail en in je Google-account het gebruik van Google-diensten (en dus een Android telefoon), heel veilig. Aldus Schmidt.

Bijzonder

Google dat Google dus adviseert. Of dit grappig bedoeld is vanuit Schmidt, is maar de vraag. De argumenten die hij noemt, zijn niet allemaal even sterk, slechts sommigen snijden hout. Het is duidelijk bijzonder dat een topbestuurder van een megabedrijf zelf met dit soort adviezen komt.

Wat vind jij: kan iemand is de positie van Eric Schmidt op deze manier geloofwaardig blijven?