Overstappen van Android naar iPhone, zo doe je dat

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 21 maart 2013 14:00

Apple

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Het wereldwijde marktaandeel van Android is dan misschien intimiderend, feit is ook dat 22 procent van deze Android-gebruikers bereid is over te stappen op een iPhone. Dit terwijl slechts 9 procent van de iPhone-gebruikers naar Android wil verhuizen. De keuze om over te stappen is dan misschien makkelijk gemaakt, het feitelijke proces blijkt vaak een hele klus. In deze overstapgids neem ik je aan de hand om de migratie zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

Contacten behouden

Gebruikers die van telefoon wisselen, maken zich vaak als eerste zorgen over het behouden van hun contactgegevens. Gelukkig is er hulp beschikbaar: De meeste providers helpen je namelijk graag bij het overzetten van je contacten op een nieuw toestel. Ze voeren deze taak meestal in de winkel uit wanneer jij je nieuwe iPhone activeert. Als je hem thuis activeert, controleer dan de ondersteuningspagina van je provider om te zien welke diensten ze leveren voor het overzetten van contactgegevens.

Heb je jouw nieuwe iPhone al eerder gekocht en geactiveerd? Geen nood. De meeste telefoonmaatschappijen zijn in staat om je contactgegevens alsnog over te zetten, zolang je je oude telefoon nog hebt of over een back-up van de contacten beschikt.

Als het je om de een of andere reden toch niet lukt om hulp te krijgen van je maatschappij, dan kun je je contacten uiteraard ook zelf overzetten. Ervan uitgaande dat je je contacten gesynchroniseerd hebt met Google of een Microsoft Exchange-server, kun je je informatie daar eenvoudig vandaan halen.

Ga op je iPhone naar Settings > Mail, Contacts, Calendars. Tik vervolgens op Add Account en selecteer vervolgens Microsoft Exchange. Geef hier je e-mailadres en inlog-gegevens op. Als een Exchange-server je e-mails host, zal je ook het domein moeten invoeren; als je gebruik maakt van Gmail, dan kun je dat veld leeg laten. In het Server-veld voer je het adres van de Exchange-server in of m.google.com voor Gmail. In het laatste scherm kies je wat je wilt importeren, tik tot slot op Accept.

Het synchroniseren kan even duren, dus geef je iPhone de tijd om alles bij te werken. Als de contacten niet tevoorschijn komen, kan dat een teken zijn dat de contacten nooit goed gesynchroniseerd zijn met de Exchange-server of met Gmail.

Een andere methode werkt op Android-apparaten die een verwisselbare SD-kaart hebben: Open de Contacten-app op je Android-telefoon en tik op het menu. Selecteer Import / Export, en vervolgens Export To SD Card. Standaard wordt er een. vcf-bestand aangemaakt. (Opmerking: Je kunt niet naar de SD-kaart exporteren als je apparaat op een pc aangesloten is als usb-drive). Verwijder de SD-kaart en sluit het kaartje aan op je pc. De meeste apparaten staan overigens toe dat je dit via de telefoon doet als je deze op de pc aansluit als usb-stick. Kopieer het .vcf-bestand naar het bureaublad van je computer.

Open vervolgens Gmail en klik op het menu in de linkerbovenhoek, onder het Google-logo. Selecteer Contacts. In het menu klik je op Import Contacts. Er zal een pop-up verschijnen dat je moet gebruiken om het .vcf-bestand te vinden en te openen. Zodra je eenmaal je contacten in Gmail hebt geïmporteerd, kun je ze met je iPhone synchroniseren via de eerder genoemde stappen.

Er zijn tot slot ook enkele apps die het proces makkelijker kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn Migration+ (gratis) en Rainbow Contacts ($2). Dit zijn goede opties om op terug te vallen, mochten de methodes hierboven niet werken of te ingewikkeld voor je zijn.

Lees op de volgende pagina hoe je media-bestanden overzet naar de iPhone…

2 Reactie(s) op: Overstappen van Android naar iPhone, zo doe je dat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 januari 2014 14:30 Anoniem
  Android is beter iSheeps
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 juli 2014 20:05 Anoniem
  Android is slechter en vol bugs en malware droid
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.