Parallels Access - Pc-software als app op je iPad

Door: Robbert Brus | 13 maart 2014 12:00

Apple

Windows- of Mac-programma's op je iPad. Het klinkt erg onwaarschijnlijk, maar toch is het mogelijk, dankzij Parallels Acces. Nadat je de twee apparaten hebt gekoppeld, kun je gewoon aan de slag met je vertrouwde programma's zoals Word, je favoriete browser of zelfs bittorrent.

None

Parallels Access

Prijs:

€ 44,99 (per computer, per jaar)

Taal:

Engels

OS:

Vanaf Windows 7/8; OS X 10.7; iOS 6

Meer info:

ct.link.idg.nl/paa

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • MS Office op iPad
 • Programma’s als apps
 • Minpunten
 • Schakelt naar 1024 x 768

Om Parallels Access te gebruiken, is een registratie bij Parallels nodig. Na de registratie download je Parallels Access Agent voor de pc of Mac. Daarna zet je via de App Store de app Parallels Access op de iPad. Na het downloaden en installeren van de software kan worden ingelogd met het Parallels-account.

Gedurende dertig dagen probeer je vrijblijvend de proefversie uit, daarna wordt het programma inactief en kun je in de app een licentie voor een jaar aanschaffen.

Toegangspoort tot pc

Het programma op de pc of Mac is niets meer dan een toegangspoort voor de applicatie op de iPad: een klein venster om in te loggen en de mogelijkheid een paar kleine instellingen te wijzigen.

Via een soort startscherm (het Launchpad Control) wissel je van applicatie.

Het draait allemaal om de iPad-app. Zodra de pc is aangemeld, verschijnt deze in het programma op de iPad. Door erop te tikken, opent een venster met pc- of Mac-applicaties en vervalt het beeld op je computer. Je opent een applicatie op de iPad door op het pictogram te tikken.

Een programma zoals Word opent vervolgens in een volledig scherm geopend, zonder bureaublad, taakbalk of muisaanwijzer. De interface bedien je volledig via aanraking. Na een tik op het toetsenbordpictogram begin je met schrijven. Een tik op het Launchpad Control-pictogram tovert de pictogrammen van de andere applicaties weer tevoorschijn, waarna je een ander programma kunt openen.

Het programma voor de pc is eigenlijk alleen de toegangspoort voor de applicatie op de iPad.

Het besturen van de programma's voelt natuurlijk aan en doet wat we verwachten van een iPad-app. Scrollen en zoomen werkt precies hetzelfde als in gewone iPad-apps. In Windows Verkenner open je een applicatie of map door er twee keer op te tikken. De 'rechtermuisknop' gebruik je door met twee vingers tegelijkertijd te tikken. Met de snelheid waarop alles binnen een eigen netwerk werkt, is niet mis.

We konden zelfs zonder enig stotteren een film, inclusief geluid, afspelen via VLC Media Player. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid van je internet- en/of netwerkverbinding.

Zelfs streamen van video naar je iPad is mogelijk.

2 Reactie(s) op: Parallels Access - Pc-software als app op je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 maart 2014 13:16 Anoniem
  Is dit niet gewoon een dure oplossing voor een VNC sessie?
  Of via 'beeldscherm op afstand' op virtualbox?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 maart 2014 18:16 Anoniem
  Vnc in een nieuw jasje. TeamViewer doet hetzelfde, en gratis voor particulier gebruik.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.