Pas het Bedieningspaneel in iOS 11 aan

Door: Ronald Smit | 21 oktober 2017 08:20

Het vernieuwde Bedieningspaneel van iOS 11
How To

Met de komst van iOS 11 is een geheel vernieuwd bedieningspaneel geïntroduceerd - en niet iedereen is daar even blij mee. Het lijkt misschien verwarrend, maar je hebt er meer controle over dan je denkt. Zet het helemaal naar je eigen hand!

Voeg onderdelen toe aan het Bedieningspaneel

Het Bedieningspaneel in iOS 11 verschilt flink ten opzichte van vorige versies van Apple's mobiele besturingssysteem. Het zijn wat ons betreft overigens verbeteringen ten goede. Het bedieningspaneel open je door ofwel helemaal van beneden het scherm naar boven te vegen, of door simpelweg op de Home-knop te dubbeldrukken. Een van de meest interessante zaken is dat je paneel geheel naar wens kunt aanpassen. Start daarvoor de app Instellingen en tik daarin op Bedieningspaneel en vervolgens op Pas regelaars aan. Onder de toch wat onlogische kop VOEG TOE vind je de al geïnstalleerde zaken. Door op het plusje voor een van de onder MEER REGELAARS genoemde items te tikken voeg je deze toe aan het Bedieningspaneel. Op die manier kan je bijvoorbeeld snel notities, de wekker of een vergrootglas beschikbaar maken. Voeg in eerste instantie vooral het item Schermopname eens toe.

Schermvideo maken

Heb je in ieder geval de optie Schermopname toegevoegd, dan zie je in het Bedieningspaneel een opnameknop. Tik erop en een countdown-timertje start. Eenmaal op nul aanbeland wordt alles wat je op het scherm ziet in een video opgenomen. Handig om dingen mee uit te leggen bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk om gameplay vast te leggen, alleen gaat dat niet altijd helemaal perfect. Kwestie van proberen. Om de opname te stoppen tik je op de rode balk bovenin beeld, gevolgd door een tik op Stop. Of je opent het Bedieningspaneel en tikt daar nogmaals op de opnameknop. Overigens leidt langer drukken op die opnameknop tot een extra optie: je kunt het microfoongeluid uitschakelen.

Lang drukken

Dat lang drukken - beter bekend als 3D Touch - leidt ook bij diverse andere onderdelen in het paneel tot extra mogelijkheden. Tik je bijvoorbeeld langer op de zaklantaarn, dan verschijnt een regelaar om de lichtsterkte van de verlichting mee te regelen. Zo bespaar je batterijen!

1 Reactie(s) op: Pas het Bedieningspaneel in iOS 11 aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 oktober 2017 18:02 probeertehelpen
    Appel s?cks. Ik koop een Nexus. Mijn IPad 2 is niet te updaten. Einde appel voor mij. Duur betaald en nu niet meer thuis. En Nexus heeft veel meer mogelijkheden met android apps. Jammer dag Apple.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.