Pica Pica: De reisgids van en door iedereen

Door: Robin Smit | 20 augustus 2013 11:25

Apple

Wanneer je in een mooie of interessante omgeving woont, is het aannemelijk dat je dit graag deelt met anderen. Hierbij heb ik het niet alleen over vrienden, maar ook over toeristen die bij jou in de buurt genieten van hun vakantie. Vanaf nu kan je dit doen met Pica Pica, de sociale reisgids.

Pica Pica is een app waarin gebruikers foto’s met elkaar kunnen delen van interessante plaatsen bij hen in de buurt. Deze foto’s kunnen vervolgens worden geraadpleegd door op een specifieke gebruiker te zoeken of simpelweg te kijken welke foto’s er zijn geplaatst in een bepaalde omgeving.

Vind je een omgeving, stad of een bepaalde gebruiker interessant, dan kan je deze volgen in de app. Hiermee blijf je altijd op de hoogte van alle foto’s die door deze gebruiker of op die locatie worden geplaatst. Samen vormen al deze foto’s een erg leuke en originele reisgids die echt is gemaakt vanuit het oogpunt van de mensen die de omgevingen door en door kennen. Of ik Pica Pica als vervanger zou gebruiken van traditionele reisgidsen weet ik niet, maar de app biedt zeker leuke inzichten die een reis net even wat leuker kunnen maken.

Kortom

Pica Pica is een leuke reisgids die wordt samengesteld aan de hand van foto’s die door gebruikers worden geplaatst. Zo kan je zelf foto’s van jouw omgeving plaatsen, maar ook foto’s van anderen bekijken om zo tot nieuwe inzichten voor jouw vakantie te komen.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Pica Pica in de App Store

0 Reactie(s) op: Pica Pica: De reisgids van en door iedereen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.