Pixel 4 versus iPhone 11

Door: Justin Doornekamp | 04 november 2019 17:19

Blog

Apple en Google hebben inmiddels een nieuwe versie van hun vlaggenschip aangekondigd, namelijk de iPhone 11 en Pixel 4. Welke telefoon komt als beste uit de bus als we puur naar de specificaties kijken?

Wat meteen opvalt uit de specificaties is dat de twee telefoons op veel vlakken gelijkenissen vertonen. Beide smartphoneproducenten hebben veel aandacht besteed aan fotografie en je zult op zowel de iPhone 11 als de Pixel 4 camera’s van hoge kwaliteit vinden, die in principe ook allebei in slecht verlichte ruimtes hun mannetje moeten staan.

Design

De twee telefoons lijken qua design ook erg op elkaar. Beide toestellen hebben een groot scherm (5.8-inch en 2436x1125 voor de iPhone 11, 5.7-inch en 2280x1080 voor de Pixel 4) en zijn zowel aan de voor- als achterkant van glas met prominent op de achterkant het Apple-, dan wel het Google-logo. En niet te vergeten de forse vierkante camerabult. Apple maakt zijn telefoons overigens uit roestvrijstaal en Google uit aluminium, maar buiten dit feit zien de telefoons er niet noemenswaardig anders uit. Ook de vingerafdrukscanner vind je op beide toestellen op dezelfde plek.

iphone 11

De iPhone 11 heeft nog steeds een inkeping, of notch, aan de bovenkant van het scherm. Daarin zijn de speakers en de camera verstopt. Google heeft hier voor een traditionele benadering gekozen: zowel aan de boven- als onderkant van het scherm vind je zwarte balken zoals we die kennen van oudere smartphones. Erg strak ziet dat er niet uit, al blijft het natuurlijk een kwestie van smaak. De Pixel heeft een oled-scherm, net als de duurdere iPhone 11 Pro, maar niet als de iPhone 11, die het moet doen met een kwalitatief minder goed lcd-scherm. Ook is de ververssnelheid van het Pixel-scherm wat beter. Daarentegen heeft de Pixel 4 een beschamend kleine accu.

Camera

Uit een uitgebreide test moet nog blijken welk toestel de beste camera’s heeft, maar wat wel duidelijk is, is dat de camera’s op de Pixel 2 en 3 al erg sterk waren ten opzichte van bijvoorbeeld de Galaxy S10 of de iPhone XS Max. Maar zowel Apple als Google heeft weer gesleuteld aan de camera’s.

iphone 11

Op de achterkant van de iPhone 11 vind je drie camera’s: de hoofdcamera, een ultragroothoeklens en een groothoeklens. Apple kondigde al aan dat er een nieuwe camera-app komt met meer opties om te fotograferen. De nachtmodus moet het bovendien gemakkelijker maken om foto’s te schieten bij beperkt licht. De optische zoom op de groothoeklens zal bovendien bij velen in de smaak vallen.

Op de Pixel 4 en XL vind je twee camera’s op de achterkant, waaronder de hoofdcamera en een groothoeklens. Google zet evenwel steeds vaker in op software en machine learning om je foto’s wat extra’s te geven. Op de nieuwe Pixel vind je een live HDR+ optie, een verbeterde nachtmodus en een modus om de sterrenhemel mooi in beeld te krijgen.

Vermoedelijk zal de keuze voor de beste camera erg persoonlijk zijn op basis van de functies die beide camera’s onderling bieden.

Prijzen

Het grootste en meest opvallende verschil tussen de toestellen vind je in de prijs. Het is duidelijk dat Google zijn concurrent Apple onder druk zet met een lager prijskaartje voor de Pixel 4 ten opzichte van de iPhone 11. Prijzen voor de Pixel 4 beginnen vanaf 749 euro en voor de Pixel 4 XL vanaf 899 euro tegenover 809 euro voor de iPhone 11 en 1159 euro voor de iPhone Pro.

0 Reactie(s) op: Pixel 4 versus iPhone 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.