Politie Australië: ‘Apple Kaarten levensgevaarlijk’

Door: Elmar Rekers | 10 december 2012 10:16

Nieuws

De Australische politie raadt mensen af om de Kaarten-app van Apple te gebruiken. De plattegronden zouden ‘levensgevaarlijk’ zijn. De politie heeft al verschillende automobilisten moeten redden die door Apple Kaarten verdwaald waren.

Apple introduceerde met iOS 6 zijn eigen applicatie voor plattegronden en navigatie. Echter bleek kort na de lancering dat deze vervanger van Google Maps over een groot aantal fouten beschikt. De Australische politie claimt maandag dat sommige gebruikers van Apple Kaarten in het binnenland van het grote continent verdwalen, en soms pas na een etmaal zonder eten en drinken gered kunnen worden. "Het kan voor levensbedreigende situaties zorgen", aldus de politie.

Murray Sunset

Problemen treden vooral op bij mensen die naar de stad Mildura reizen. Deze plaats staat op de plattegrond van Apple tientallen kilometers te ver naar het zuiden aangegeven. Nietsvermoedende automobilisten komen hierdoor terecht in het uitgestrekte Murray Sunset National Park. Hier kan niet alleen de temperatuur oplopen tot boven de 45 graden, ook is er bijna geen ontvangst met mobiele telefoons en is water er vrijwel niet te vinden.

Apple heeft al verschillende malen zijn excuses aangeboden voor de problemen die gebruikers van de nieuwe Kaarten-app ondervinden. Volgens de iPhone-maker wordt er achter de schermen hard gewerkt aan verbeteringen en zullen toekomstige updates de meeste fouten verwijderen.

0 Reactie(s) op: Politie Australië: ‘Apple Kaarten levensgevaarlijk’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.