Draadloos printen vanaf je iPad

Door: richard-veenstra | 08 april 2015 09:28

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Vanaf je computer printen is makkelijk, je sluit gewoon een usb-kabel aan of selecteert de netwerkprinter die op je wifi-netwerk is aangesloten. Printen met je iPad kan ook heel eenvoudig zijn, maar je moet wel even aan een paar dingen denken.

Je iPad kan heel gemakkelijk foto's en documenten printen via Apples eigen AirPrint-protocol. Je hebt hier echter wel een printer voor nodig die deze technologie ondersteunt. Je kunt natuurlijk een nieuwe printer aanschaffen, maar gelukkig zijn er ook mogelijkheden om je oudere printer te laten samenwerken met je iPad. In deze cursus lees hoe je met tussenkomst van een computer afdrukopdrachten naar een niet-draadloze printer kunt sturen en welke apps handig zijn voor je iPad. Uiteraard lees je ook alles over AirPrint. Lees ook: 10 iPad-functies die je nog niet kende.

Usb

De meeste printers, zeker als ze al een paar jaar oud zijn, hang je via een usb-kabel aan je pc of Mac. Afhankelijk van je besturingssysteem moet je vervolgens drivers installeren zodat je computer met de printer kan communiceren. Zodra de kabelverbinding werkt, kun je afdrukopdrachten van je computer naar je printer sturen. Je iPad heeft geen usb-aansluiting, dus gewoonweg printen via een kabel zit er niet bij. Met de Camera Connection Kit kun je van je Lightning- of 30-pins-aansluting een usb-poort maken, maar hoewel het om een standaard usb-aansluiting gaat, werkt een printer niet op deze aansluiting. De enige mogelijkheid om met je iPad te printen is via de lucht. Je zult dus op zoek moeten gaan naar een draadloze oplossing.

In sommige gevallen heb je er een app of programma voor nodig, maar printen vanaf je iPad is heel goed mogelijk, ook zonder draadloze printer.

AirPrint

Het gemakkelijkste is uiteraard om een nieuwe printer aan te schaffen met AirPrint-functionaliteit. Veel nieuwe printers zijn uitgerust met een wifi-ontvanger en ondersteunen ook het Apple-protocol. Als je een printer van één van de grote merken, zoals bijvoorbeeld HP, Brother, Epson of Canon koopt, is de kans nog groter. Een (lange) lijst met printers die ondersteund worden, vind je hier. Deze lijst wordt constant geüpdatet. Op de doos van je nieuw aan te schaffen printer moet je op zoek gaan naar het AirPrint-logo om er zeker van te zijn dat je direct van je iPad kunt printen. Om gebruik te maken van AirPrint, hoef je niks te installeren. De functie is standaard in iOS aanwezig. Vanuit elke standaard-app in iOS kun je via de deel-knop iets afdrukken. Zodra je op Druk af tikt, wordt er een aparte pagina geopend waar je aangeeft welke printer je wilt gebruiken en hoeveel afdrukken je nodig hebt. Tik op Kies printer om je printer te selecteren en gebruik het plusje of minnetje voor het aantal afdrukken.

Om iets af te drukken met AirPrint hoef je niks op je iPad te installeren.

0 Reactie(s) op: Draadloos printen vanaf je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.