Rechtszaak over ongevraagd verzamelen van locaties op iPhones mag doorgaan

© PXimport

Rechtszaak over ongevraagd verzamelen van locaties op iPhones mag doorgaan

Geplaatst: 5 mei 2012 - 15:06

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Wouter Hoeffnagel

Een rechtszaak tegen Apple over het ongevraagd vastleggen van de locatie van iPhone-gebruikers mag doorgaan. Applicaties die door Apple werden goedgekeurd voor de App Store zouden de gegevens hebben verzameld, ook nadat gebruikers expliciet hadden aangegeven dat zij hier geen toestemming voor geven.

Persbureau Bloomberg schrijft dat de Amerikaanse rechter Lucy Koh van het gerechtshof in San Jose, Californië dit heeft bepaald. Apple stelde dat de groep gebruikers geen enkel geldig bewijs hebben geleverd voor de klachten die zij hebben. Ook zouden het bewijs dat de gebruikers wel hebben aangeleverd niet kunnen worden gekoppeld aan Apple. Het bedrijf had rechter Koh daarom gevraagd de rechtszaak stil te leggen.

Uitspraak

De rechter blijkt het niet met Apple eens te zijn en stelt dat de groep gebruikers hun rechtszaak tegen Apple mogen voortzetten. Apple moet vanaf 17 mei documenten inleveren bij de verdedigende partij die te maken hebben met de rechtszaak. Koh stelt dat Apple de rechtszaak op geen enkele wijze mag tegenwerken en dreigt op te leggen als Apple dit wel doet.

Kristin Huguet, een woordvoerder van Apple, wilde tegen Bloomberg geen commentaar geven op de uitspraak.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten