Review: Drie beschermhoezen voor de iPad 2

Door: wouter-hoeffnagel | 07 oktober 2011 15:20

Nieuws

Op zoek naar een leuke beschermhoes voor de iPad 2? In dit artikel reviewen wij drie verschillende cases voor je iPad 2. We behandelen zowel hoesjes die puur zijn gericht op de bescherming van je iPad, maar ook hoesjes die ook dienst kunnen doen als standaard.

SwitchEasy CANVAS

De SwitchEasy CANVAS is een hoes met een luxe nylon buitenzijde en houder van polycarbonaat waar je een iPad 2 in kunt vastklikken. Het scherm van de iPad wordt beschermd door de nylon buitenzijde van het hoesje die over het scherm heen valt. Om te voorkomen dat je scherm kan beschadigen is de binnenzijde uitgerust met een zachte stof. Je klikt de buitenzijde met een handige klem vast, waardoor deze stevig dicht zit.

De iPad zelf zit stevig vast in een houder van hard plastic. Je weet hierdoor zeker dat de iPad op zijn plek blijft zitten en niet op een onverwacht moment uit de beschermhoes valt. Alle functionaliteiten van de iPad zijn gewoon te gebruiken. Denk hierbij aan de dock connector, speaker, homeknop en volumeknoppen, maar ook aan de camera. Aan de achterzijde van de beschermhoes is een uitsparing aangebracht waardoor het beeld van de camera niet wordt geblokkeerd.

De hoes beschermt niet alleen je iPad, maar kan ook als standaard dienen. De houder van polycarbonaat zit aan één zijde met klittenband vast aan de nylon buitenkant van het beschermhoesje. Door deze zijde los te trekken kun je de hoes eenvoudig omtoveren tot standaard. Door de houder van polycarbonaat in één van de insparingen van de SwitchEasy CANVAS plaatsen kun je de hoek waaronder de tablet staat aanpassen. In totaal zijn er drie uitsparingen die je hiervoor kunt gebruiken, al werkte bij ons alleen de eerste twee echt goed. Mogelijk is de derde insparing beter te gebruiken als de hoes na verloop van tijd iets soepeler is geworden. Met de hoes kun je helaas de iPad 2 alleen in landschapsstand neerzetten.

De SwitchEasy CANVAS voelt degelijk en betrouwbaar aan. Het feit dat de hoes daarnaast dubbel dienst doet als standaard maakt de case een interessante optie. De SwitchEasy CANVAS kost 49,99 dollar via de website van de fabrikant. Dit is exclusief vier dollar verzendkosten. In verschillende Nederlandse webshops kun je de beschermhoes voor 49,95 euro aanschaffen.

Wij verloten één SwitchEasy Canvas voor de iPad 2. Ga naar de Facebookpagina van MacWorld en like jouw favoriete iPad 2 hoes! That's it!

*Vrijdag 14 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.


Mophie Workbook

De Mophie Workbook is een beschermhoes die je ook als standaard in kunt zetten. Het hoesje is gemaakt van leer en omsluit de iPad 2 volledig. Je kunt het hoesje openslaan, waarna je toegang krijgt tot het apparaat. De iPad kan eenvoudig in een leren houder worden geschoven, waarna het apparaat door een flap met klittenband stevig op zijn plek wordt gehouden.

Alle knoppen van de iPad zijn nog steeds te gebruiken als je het apparaat in de Mophie Workbook schuift. Zo is er een uitsparing aanwezig voor de volumeknoppen en muteknop, dockconnector, homeknop, speaker en camera aan de achterzijde. De beschermhoes doet net als de SwitchEasy CANVAS ook dienst doen als standaard. De beschermhoes maakt gebruik van klittenband om te zorgen dat de iPad in de juiste stand blijft staan. Je kunt daarom zelf bepalen onder welke hoek je de tablet wilt plaatsen en bent niet afhankelijk van insparingen die de fabrikant heeft gemaakt. Het klittenband is prima in staat om de iPad overeind te houden en is daardoor een veelzijdigere oplossing dan de insparingen van de CANVAS.

In verhouding met de SwitchEasy CANVAS oogt de Mophie Workbook minder stevig en veilig, met name door het ontbreken van houder van hard plastic waar je de iPad in kunt klikken. Zo klikt de SwitchEasy Canvas met behulp van een soort klem stevig dicht, waardoor deze onderweg altijd dicht zal blijven. Bij De Mophie Workbook krijg je vier verschillenden 'straps' of banden die je aan het hoesje kunt bevestigen. Deze kun je gebruiken om de Workbook vast te houden, maar ook om het hoesje stevig dicht te maken. Je zult hiervoor echter het bandje van de achterzijde van het hoesje naar de voorzijde moeten verplaatsen. Dit gaat vrij stug, al wordt dat wellicht na verloop van tijd door het oprekken van het bandje eenvoudiger.

De Workbook biedt je echter meer vrijheid om de standaard naar eigen wens in te stellen. De Workbook kost 49,95 dollar bij de fabrikant, maar is ook voor 39,95 euro te vinden bij verschillende webshops.

Wij verloten één Mophie Workbook voor de iPad 2. Ga naar de Facebookpagina van MacWorld en like jouw favoriete iPad 2 hoes! That's it!

*Vrijdag 14 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.


SwitchEasy CoverBuddy

De SwitchEasy CoverBuddy is een beschermhoes die is ontworpen om samen te werken met Apple's Smart Cover voor de iPad 2. De beschermhoes is volledig gericht op de bescherming van de achterzijde en zijkanten van de iPad 2, aangezien de SmartCover alleen de voorzijde van het apparaat bedekt. De SwitchEasy CoverBuddy is een stevige doorzichtige behuizing waar je de iPad 2 inklikt.

De beschermhoes is gemaakt van polycarbonaat en voorzien van een coating die de CoverBuddy krasvrij moeten maken. De beschermhoes biedt toegang tot alle poorten van de iPad 2, terwijl de hoes alle hoeken van het apparaat blijft beschermen. Aangezien de CoverBuddy is bedoeld in combinatie met een Smart Cover is aan de linkerzijkant van het hoesje een grote uitsparing te vinden. Hier kun je de Smart Cover met behulp van de magneten aan je iPad bevestigen.

De SwitchEasy CoverBuddy is 1,8 mm dik en is bedoeld als een hoesje dat je iPad 2 goed moet beschermen, maar niet te veel in de weg moet zitten. Daar zijn ze bij SwitchEasy goed in geslaagd, aangezien je nauwelijks merkt dat je de iPad in een hoesje hebt gestoken. De beschermhoes is verkrijgbaar in allerlei kleuren, van blauw en roze tot een doorzichtige variant. De SwitchEasy CoverBuddy is voor 24,99 dollar via de website van SwitchEasy verkrijgbaar. Dit is exclusief drie dollar verzendkosten. In Nederlandse webshops kost het hoesje ongeveer 24,95 euro.

Wij verloten één SwitchEasy CoverBuddy voor de iPad 2. Ga naar de Facebookpagina van MacWorld en like jouw favoriete iPad 2 hoes! That's it!

*Vrijdag 14 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

0 Reactie(s) op: Review: Drie beschermhoezen voor de iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.