Review: Netatmo Urban Weather station [Video]

Door: redactie-computertotaal | 14 juni 2013 11:00

Video

Wie geobsedeerd is door het weer, en ook nog een gadget freak is, zal veel plezier beleven aan dit Netatmo Weerstation. Dit weerstation laat je de temperatuur zien op je iPad, iPhone of android apparaat. Maar dit apparaat laat het niet bij temperatuur alleen.

De weerstation set bestaat uit twee sensors, een voor binnen en een voor buiten. De indoor sensor wordt gekoppeld aan netstroom en aan je internet router, de sensor voor buiten is draadloos en wordt gevoed door 4 AAA batterijen. Netatmo zegt dat het Urban Weather Station een jaar draait op één set batterijen.

Co2 en Decibel

Om de data te kunnen zien, heb je de gratis app van Netatmo nodig. Die laat je de binnen- en buitentemperatuur zien, maar ook CO2 levels en zelfs decibelgegevens over geluid. Op de iPad app is wat meer ruimte om data te laten zien; gemiddelde buiten- en binnentemperatuur van de afgelopen 24 uur, maar ook de weersvoorspelling en verwachte regen.

Graph mode

Je kunt ook naar de “graph mode” omschakelen: daar zie je de temperatuur over een langere periode. Als je in- en uitzoomt, kun je tot de data opvragen, per 5 minuten als je wilt.

Alerts

Met de app kun je ook alerts instellen. Hoge en lage temperaturen, een alert voor als het gaat vriezen en de temperatuur dus onder nul uitkomt wat schadelijk kan zijn voor de planten, of bijvoorbeeld hoge CO2 concentraties.

Bereik

De app geeft ook een batterij indicatie voor de buitensensor, en de verbindingskwaliteit tussen de twee sensoren geeft ie ook aan. Netatmo zegt dat je de twee apparaten tot 100 meter van elkaar neer kunt zetten, wij vonden dat het meer realistisch is om ze 40 meter van elkaar te plaatsen als er muren of andere objecten in de weg staan.

Design

De sensors zien er prachtig uit, ze zijn gemaakt van aluminium en plastic en ze zijn strak afgewerkt. Er is wel een nadeel: er zit geen display op de sensors wat het gebruik van een app of de website van Netatmo onontbeerlijk maakt. Dat is wel erg jammer.

Prijs en dagelijks gebruik

Het Netatmo Urban Weather station is een beetje duur. Maar het kan veel meer dan een goedkoop weerstation: het instellen van alerts en het op afstand bekijken van de temperatuur zijn unieke kenmerken. Heb je die functies nodig, dan is de Netatmo Urban Weather station een goede keus. Heb je die functies niet nodig, dan is het apparaat misschien een beetje duur.

Oorspronkelijk artikel: PcAdvisor.

0 Reactie(s) op: Review: Netatmo Urban Weather station [Video]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.