RFID-chip in iPhones moeten problemen in iPhone vaststellen

Door: wouter-hoeffnagel | 15 september 2011 21:10

Nieuws

RFID-chips in toekomstige iPhones kunnen mogelijk worden ingezet als een soort zwarte doos voor de smartphones. Met de RFID-chips zou Apple hardwarematige problemen snel kunnen onderzoeken, ook als het apparaat niet langer functioneert.

Dit blijkt uit een patentaanvraag van Apple die Apple Insider heeft ondekt. De patentaanvraag heeft de titel "RFID circuits en methodes van hetzelfde te gebruiken om informatie te leveren over gebeurtenissen die betrekking hebben op elektronische apparatuur". In het patent beschrijft Apple verschillende doeleinden waar RFID voor ingezet kan worden zoals het betalen bij tolpoortjes op de snelweg, het beheren van een inventaris, reizen met het openbaar vervoer of draadloze transacties.

De informatie die bij dit soort traditionele systemen wordt verstuurd is vast en veranderd niet. Apple beschrijft in het patent echter een nieuw systeem waarbij als reactie op een gebeurtenis een specifieke boodschap worden verstuurd. Het RFID circuit maakt hierbij een keuze uit voorgeprogrammeerde boodschappen op basis van een sensor die is geactiveerd. Zo zou de watersensor van de iPhone een melding een melding kunnen activeren dat het apparaat met water in contact is gekomen.

Het systeem maakt het voor Apple eenvoudiger problemen met een iPhone te onderzoeken. Zo zou Apple RFID-scanners in Apple Stores kunnen plaatsen, waardoor Apple-medewerkers klanten sneller kunnen informeren over het probleem waarmee hun iPhone te maken heeft. Ook kunnen klanten hierdoor eerder te horen krijgen of een reparatie onder de garantie valt.

Andere detectiesystemen die Apple in het patent beschrijft zijn een systeem om schokken te detecteren, een systeem om elektrische problemen mee vast te stellen en een beveiligingssysteem. Het beveiligingssysteem is waarschijnlijk bedoeld om snel vast te stellen of iemand aan de iPhone heeft geknutseld.

Apple wil gebruik maken van een 'passief RFID circuit'. Het passieve systeem weinig energieverbruik met zich meebrengen, waardoor het RFID circuit ook bij een zwaar beschadigd apparaat nog steeds een diagnose moeten kunnen geven. Doordat het RFID circuit los van de iPhone staat is het niet noodzakelijk dat de iPhone nog functioneert.

0 Reactie(s) op: RFID-chip in iPhones moeten problemen in iPhone vaststellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.