Samsung 'verbiedt' iPhones bij openingsceremonie Sotsji

Door: andreas-udo-de-haes | 06 februari 2014 12:10

Nieuws

Olympische atleten krijgen Galaxy Note 3 cadeau, maar moeten hun iPhone wegstoppen of het logo afplakken. Zou het gaan werken?

Samsung sponsort de Olympische Spelen en wil dat feestje niet laten verpesten door rivaal Apple. Aangezien steeds meer sporters voor het oog van de camera's en de wereld zelf steeds vaker naar de smartphone grijpen, is het opvallende Apple-logo een dodelijke bliksemafleider voor de Koreanen.

Samsung show

Het concern geeft daarom sporters een Galaxy Note 3 met het verzoek erbij om, mochten ze een iPhone gebruiken om foto's of video's te maken tijdens de openingsceremonie, het Apple-logo af te plakken. Dat melden sporters van het Zwitserse team.

Gezien de miljarden die Samsung in marketing pompt, is het verzoek begrijpelijk, maar zoiets ligt ook erg gevoelig, en zal menig Apple fanboy kippenvel bezorgen. De kans bestaat dan ook dat dit plannetje averechts werkt, zeker nu er ruchtbaarheid aan wordt gegeven.

Samsung-ambassadeurs met iPhone

Er zijn meerdere gênante gevallen bekend van zogenaamde Samsung-ambassadeurs die in het openbaar toch een iPhone gebruiken, zoals oud-voetballer David Beckham en tennisser David Ferrer. Maar ook NOS-presentator Jack van Gelder, die een betaalde tweet voor Samsung en KPN de wereld in smeet vanaf zijn iPhone.

3 Reactie(s) op: Samsung 'verbiedt' iPhones bij openingsceremonie Sotsji

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 februari 2014 13:17 Anoniem
  Reden genoeg om geen Samsung te nemen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 februari 2014 13:29 Oscar
  Dat hadden die Koreanen kunnen verwachten. Wel heel appart Samsung verkoopt meer toestellen, en toch lijkt het of Apple meer bekend is, In vergelijking met de Amerikanen met hun Apple, zijn die Koreanen ondanks hun positie als marktleider, eigenlijk veel te bescheiden, wat marketing aggressie betreft.
  .
  Bijvoorbeeld de Amerikanen zouden al ruim voordat de Olympische Spelen Sochi zouden beginnen, al met de nodige showbizz bombarie en bla, bla, met een Hollywood achtig, flitsend, marketing campagne op de proppen zijn gekomen, en met het nodige tromgeroffel, zou bijvoorbeeld Apple al tot over de iritatie grens aan toe, hebben laten zien dat zij sponsor zijn van de Olympics, met reclame scenes van figurerende sporters, scheidsrechters, jury-leden. die hun missie kunnen uitvoeren dankzij hun iPhone ofziets… reclames die je zo veel te zien krijgt, dat je zo iets hebt van, 'ja oké, nou weten wel het intussen wel", en het is bekend zodra mensen zich enigs sinds gaan iriteren aan reclames.
  .
  Omdat ze zo vaak voorbij komen, de merknaam vanzelf wel blijft hangen, omdat er over gesproken wordt, Maar de bescheiden opstelling van Samsung breekt Samsung nu eigenlijk op. Samsung had al veel eerder met een aan de Olympische Spelen gelinkte reclame campagne moeten komen. Zoiets van geen Sochi zonder goede communicatie met de Samsung, figurerende sporters, en juryleden, reporters enz. met hun Samsung Galaxy ofzoiets…in een flitsende reclames …maar..Samsung heeft op marketing gebied veel kansen laten liggen, En daar profiteert Apple nu van…….zonder daar zelf echt veel moeite voor te hoeven doen…denk ik
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 februari 2014 19:54 darknessblade
  een samsung galaxy heeft android (root je telefoon, neem en andere android versie)
  om bestanden er op te zetten, inpluggen in pc, bestanden overzetten& klaar


  een iphone heeft ios dit zit pot dicht en je kan weinig customizeren.
  en heeft een hoop verborgen voorwaarden aan de itunes store
  alleen bestanden erop zetten via itunes
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.