Zo zet je Siri in als persoonlijke assistent

Door: redactie-computertotaal | 22 april 2016 14:21

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Sinds iOS 8.3 spreekt en verstaat Siri ook Nederlands, en is in onze taal geen zij maar een hij. Wellicht heb je de Apple-assistent in een melige bui wel eens wat vragen gesteld, maar Siri kan ook erg handig zijn. We laten je zien hoe je Siri inzet als je persoonlijke assistent.

Om Siri te gebruiken moet je de assistent wel geactiveerd hebben. Kijk eerst of je Siri hebt aangezet onder Instellingen > Algemeen > Siri. Als de schuifknop naast 'Siri' op groen staat kun je de assistent gebruiken door de homeknop ingedrukt te houden. Siri kan ook worden geactiveerd door Hey Siri te zeggen tegen je device, maar dat werkt alleen als de optie is aangezet en je device wordt opgeladen. In het menu om Siri te activeren vind je de optie Sta Hey Siri toe en ook hier moet de schuifknop op groen staan om deze optie te kunnen gebruiken. Je kunt Siri nu inzetten als je persoonlijke assistent, en we gaan er hieronder vanuit dat je hem al hebt opgeroepen. Lees ook: Zo zet je Siri naar je hand.

De belangrijkste taken van een personal assistent zijn het aannemen van de telefoon, berichten doorgeven en beantwoorden en het bijhouden van de agenda.

Contactpersonen bellen

Voor het opnemen van je telefoon heb je Siri dan wel niet nodig, maar de assistent maakt het bellen van contactpersonen wel makkelijker. Door simpel bel en dan de naam van de persoon te zeggen zal je telefoon die persoon direct bellen. Dit werkt zelfs met alleen de voornaam van die persoon, al wordt dat lastig voor Siri als je meerdere mensen met dezelfde voornaam in je contactenlijst hebt staan. Een achternaam helpt meestal al, maar anders kun je contactpersonen ook een bijnaam geven. Iemand bellen met FaceTime is op dezelfde manier ook mogelijk met Siri.

Siri leest berichten voor en beantwoordt ze

Siri leest daarnaast graag je iMessage-berichten voor en kan ook gebruikt worden om je berichten te beantwoorden. Je hoeft alleen maar te zeggen lees mijn laatste bericht voor of lees mijn laatste bericht van ... voor. Siri leest je het bericht voor, al werkt dat alleen met het laatste bericht. De assistent denk zelfs met je mee, want hij vraagt je na het voorlezen om het bericht te beantwoorden en dat is vrij eenvoudig. Je hoeft het bericht alleen te dicteren en Siri schrijft het voor je op. Als je bericht klaar is vraagt Siri of je tevreden bent en of het bericht verstuurd kan worden. Het bevestigen werkt met je stem, maar je kunt ook op annuleren of versturen tikken. Je kunt niet alleen antwoorden met Siri, maar ook een bericht versturen door bijvoorbeeld te zeggen Stuur een bericht aan .... of stuur ... een bericht. Hierna werkt het weer hetzelfde als bij het beantwoorden van een bericht.

Het voorlezen en dicteren werkt ook voor e-mails en notities. Al is het voorlezen van lange e-mails en notities niet aan te raden, tenzij je lang naar een robot-achtige stem kunt luisteren.

Berichten versturen met Siri.

3 Reactie(s) op: Zo zet je Siri in als persoonlijke assistent

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 juli 2015 19:15 Anoniem
  Goh wat leuk voor kleutertjes…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 april 2016 13:23 MarkS90
  kortom, je hebt er niets aan …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 april 2016 20:22 Anoniem
  Hebt wel mobiele verbinding nodig voor dat kreng te laten werken…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.