Siri: 'Nokia Lumia 900 is niet langer de beste smartphone ooit'

© PXimport

Siri: 'Nokia Lumia 900 is niet langer de beste smartphone ooit'

Geplaatst: 14 mei 2012 - 15:42

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft zijn spraakherkenningstechnologie een kleine update gegeven. Siri is hierdoor niet langer van mening dat de Nokia Lumia 900 de beste smartphone ooit is, maar geeft antwoorden als 'you're kidding, right?'

Siri is Apple's spraakherkenningstechnologie die je antwoord geeft op allerlei vragen. Vorige week bleek dat Siri zijn werk zeer serieus neemt en zelfs Apple hierbij niet ontgeld. Op de vraag 'what is the best smartphone ever?' antwoordde Siri 'the Nokia Lumia 900'. Dit is uiteraard niet in Apple's voordeel, vandaar dat het bedrijf Siri voortaan naar zichzelf wijst.

Recensies

De aanbeveling die Siri voor de Nokia Lumia 900 gaf was mogelijk doordat de dienst gebruik maakt van de dienst WolframAlpha, die op basis van recensies op internet vragen probeert te beantwoorden. Voor bepaalde vragen maakt Apple echter uitzondering en geeft een aangepast antwoord, zoals 'you're kidding, right?'. Ook op de vraag 'wat de beste smartphone ooit?' is had waarschijnlijk een dergelijk antwoord moeten verschijnen.

De vraag bleek echter door Apple's filter heen te slippen doordat het woordje 'ever' werd gebruikt. Op de vraag 'what is the best smartphone?' antwoordde Siri al langer 'the one you're holding' of andere antwoorden.

[youtube]44hx0uD2U_g[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten