Slepen en plakken in iOS 11

Door: Ronald Smit | 02 december 2017 14:16

iOS 11 op de iPad maakt slepen en plakken (drag and drop) mogelijk
How To

Voor gebruikers van de iPad is iOS 11 een enorme stap voorwaarts. Dankzij bijvoorbeeld de optie om eenvoudig gegevens uit te wisselen tussen apps via slepen en plakken. We leggen uit hoe je kunt slepen en plakken in iOS 11.

Het trucje van slepen en plakken (drag and drop) tussen programma's was tot de komst van iOS 11 niet beschikbaar in dit mobiele besturingssysteem. Dat is nu duidelijk veranderd, althans voor gebruikers van de iPad. Heb je daarop de Apple's nieuwste versie van iOS geïnstalleerd dan sleep je eenvoudig gegevens van de ene naar de andere app. Denk aan bijvoorbeeld een afbeelding vanaf een webpagina die je zo in een fotobewerker sleept. Daarvoor moet je bijvoorbeeld je fotobewerker naast de browser openen (side by side-view) of de foto-app zwevend over de browser openen. Vervolgens sleep je de afbeelding naar de fotobewerker, waarna deze wordt geïmporteerd. Op dezelfde manier is het mogelijk om tekstselecties, links en meer naar een app te slepen. Daarbij geldt wel dat beide apps 'drag and drop' moeten ondersteunen.

Handig hulpje

Je kan de app Notities gebruiken om allerlei gegevens te verzamelen. Eigenlijk is Notities te 'misbruiken' als een soort van klembord met uitgebreide mogelijkheden. Sleep fragmenten, links en afbeeldingen naar een notitie en verzamel op die manier allerlei zaken die bij elkaar horen. Voor bijvoorbeeld een werkstuk of rapport. Daarmee krijgt deze app overigens heel veel functionaliteit die we bijvoorbeeld ook kennen van Evernote of OneNote, mooi! Ook kan je een speciaal appje installeren met de naam Dropped. Niet gratis maar wel heel praktisch in het gebruik. Net als bij Notities zijn ook hier allerlei dingen naartoe te slepen. Voordeel van Dropped is dat het ook media en bestanden ondersteunt. Eenmaal gekopieerde zaken zijn vanuit de app vervolgens weer eenvoudig naar een andere app te slepen. Direct (ietwat zinloos natuurlijk) of op een later tijdstip. Van bewaarde zaken is te zien wanneer je ze geplakt hebt en alles is te organiseren op type. Als je serieus gebruik gaat maken van drag and drop op de iPad is dit eigenlijk een onmisbaar en verschrikkelijk handig tooltje. Hou wel de Appstore goed in de gaten, want de kans is levensgroot dat er nog meer van dit soort apps gaan verschijnen. Waarvan een deel met een beetje geluk zelfs gratis.

De app Dropped breidt de functionaliteit van slepen en plakken op je iPad nog meer uit

0 Reactie(s) op: Slepen en plakken in iOS 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.