Smokkelaars spannen 300 meter lange kabel om iPad's en iPhone's te vervoeren

Door: wouter-hoeffnagel | 08 augustus 2011 17:55

Nieuws

Smokkelaars moeten soms creatief zijn om hun handelswaren op de plaats van bestemming te krijgen. In China zijn een aantal smokkelaars betrapt die een 300 meter lang touw hadden gespannen over de Sha Tau Kok-rivier. Hierdoor konden zij Apple-producten als iPhone 4's en iPad 2's van Hongkong naar het vaste land van China smokkelen.

Door verschillen in de hoeveelheid belasting die over producten moet worden betaald zijn Apple-producten in Hongkong aanzienlijk goedkoper dan op het vaste land. Voor smokkelaars is het daarom interessant de producten illegaal te vervoeren, ook als zij hier behoorlijk creatief voor moeten worden.

Giz-China (via iPadclub) schrijft dat de smokkelaars een kabel hadden gespannen vanaf de 21ste verdieping van een flatgebouw naar een klein gebouwtje op het platteland van Hongkong. De smokkelaars zouden de kabel met een kruisboog over de Sha Tau Kok-rivier hebben geschoten.

De handelaren werden uiteindelijk betrapt nadat de Chinese politie de kabel hadden ontdekt. In totaal wist de politie ruim vijftig iPhone's en iPad's in beslag te nemen. De in beslag genomen goederen hebben een geschatte waarden van 300,000 Yuan, ongeveer 32,775 euro.

[youtube]cR4kjyfpZos[/youtube]

0 Reactie(s) op: Smokkelaars spannen 300 meter lange kabel om iPad's en iPhone's te vervoeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.