Snoer OS X tijdelijk de mond met Silent Time

Door: Martin Gijzemijter | 24 oktober 2013 08:00

How To

Je kunt je Mac natuurlijk uitzetten als je hem niet gebruikt. Maar wat als je de machine taken wilt laten uitvoeren, en geen zin hebt in geluid (bijvoorbeeld 's nachts). Bang dat je dingen mist omdat je later het geluid vergeet aan te zetten? Niet nodig. Daar is Silent Time voor.

Silent Time

Silent Time is een app die je voor 1 euro kunt downloaden in de Mac App Store. De software heeft qua functionaliteit veel weg van iets dat je wellicht kent van je iPhone en / of iPad: Niet Storen. Met Silent Time kun je namelijk, net als bij Niet Storen, aangeven dat je gedurende een bepaalde tijd geen geluid wilt horen in OS X. Zo kun je dus bijvoorbeeld gerust gaan slapen, wetende dat het geluid de volgende ochtend vanzelf weer terugkeert.

Silent Time lijkt in veel opzichten op Niet Storen van de iPhone.

Silent Time gebruiken

Wanneer je Silent Time hebt gedownload uit de App Store en deze hebt gestart, dan verschijnt er slechts een klein venster. Meer is ook niet nodig, want de functionaliteit is heel eenvoudig. Klik op Silent Now.

Het geluid zal uitschakelen gedurende de tijd die je in het veld daarnaast ziet staan (de waarde in dit veld kun je aanpassen). Wil je automatisch het geluid uitschakelen gedurende een vast tijdstip per dag, dan plaats je een vinkje bij Every day, en vul je het uur in waarop je dat moment wilt laten beginnen en daarnaast hoe lang de stilte in totaal moet duren. Plaats tot slot een vinkje bij Status bar icon als je de instellingen van de app snel wilt kunnen aanpassen.

Stel in wanneer je Mac stil moet zijn, en gedurende die tijd zul je niets horen!

0 Reactie(s) op: Snoer OS X tijdelijk de mond met Silent Time

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.